De Staat, De Jeugd Van Tegenwoordig en Broederliefde naar Bevrijdingsfestivals 2017

De Staat, De Jeugd Van Tegenwoordig en Broederliefde zijn dit jaar de Ambassadeurs van de Vrijheid. Zij zullen dit jaar op diverse bevrijdingsfestivals optreden.

De Ambassadeurs van de Vrijheid gaan ieder jaar per helikopter langs meerdere bevrijdingsfestivals in het land om daar op te treden, maar ook om een boodschap mee te geven: Geef vrijheid door.

De Staat

Foto: Kamiel Scholten Fotografie/De Staat

2016 was een druk jaar voor De Staat. Ze brachten hun vierde studioalbum uit, mochten mee op tour door Europa met Muse en waren op heel veel festivals te vinden. Niet gek dat De Staat ook werd uitgeroepen tot Beste Festivalact van 2016. De Staat zal optreden op de bevrijdingsfestivals in Den Haag, Vlissingen, Den Bosch en Roermond.

De Jeugd Van Tegenwoordig

jeugd van tegenwoordig
De Jeugd Van Tegenwoordig

De Jeugd Van Tegenwoordig had in 2015 iets te vieren: ze bestonden toen 10 jaar. Dat werd groots gevierd met een tour langs zalen en festivals, en een nieuw album. Vorig jaar kwamen ze met Watskeburt?! – De Musical: een musical waar zij zelf niet letterlijk in meespelen, maar wel aan mee hebben gewerkt. Dit jaar zullen zij als Ambassadeurs van de Vrijheid optreden op de bevrijdingsfestivals in Haarlem, Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Leeuwarden.

Broederliefde

Broederliefde

Broederliefde had in 2016 hun grote doorbraak: ze zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Hun populariteit zorgde ervoor dat zij vorig jaar ook op een aantal grote festivals te vinden waren, zoals Pinkpop en Lowlands. Als Ambassadeurs van de Vrijheid zullen zij naar de bevrijdingsfestivals in Zwolle, Almere, Assen, Utrecht en Wageningen afreizen om daar op te treden.

Bevrijdingsfestivals 2017

Ieder jaar worden er op 5 mei (Bevrijdingsdag) in de grote steden in heel Nederland festivals georganiseerd om de vrijheid te vieren. Er komen duizenden mensen op deze festivals af. Er worden sinds 1991 jaarlijks meerdere Ambassadeurs van de Vrijheid uitgeroepen: deze zullen deze dag door het hele land reizen om op te treden op de bevrijdingsfestivals. Toegang voor alle bevrijdingsfestivals is gratis. Voor meer informatie over de festivals, kijk op de website.

Bevrijdingsfestival Fryslan Logo

Bevrijdingsfestival Fryslan 2024

Locatie
Nederland
Leeuwarden, Nederland
Datum 5 mei 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen