Poule G: Radiohead vs Arctic Monkeys vs Papa Roach vs Editors

Festival-anthems-poule-g

In de nieuwe rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Velen van jullie hebben de afgelopen weken diverse kanshebbers genomineerd. Om zeker te zijn van een eerlijke wedstrijd, hebben we – net als bij de UEFA Champions League – een draw gehouden. Vandaag is poule G aan de beurt: een strijd tussen de beste debuutsingles en -albums.

Een nieuwe week, een nieuwe ronde en daarmee neemt de spanning in de competitie steeds meer toe. In poule G vinden we vier nieuwe kandidaten: ‘Creep’ van Radiohead, ‘I Bet You Look Good On The Dancefloor’ van Arctic Monkeys, ‘Last Resort’ van Papa Roach en ‘Munich’ van Editors. Stuk voor stuk klassieke anthems.

UPDATE: Zowel Arctic Monkeys als Editors hebben zich gekwalificeerd voor de knock-out fase!

‘Creep’ van Radiohead

https://www.youtube.com/watch?v=U2fy7_9EQbs

Alhoewel de band deze nominatie zelf misschien liever niet had gehad , is ‘Creep’ een terechte kandidaat. De eerste single van Radiohead komt uit 1992 en werd een wereldwijde hit. Inmiddels heeft het ook zijn status op de festivals verdiend. Het eindigde niet voor niets als hoogste in jullie droomsetlist van de band. Is het oudste nummer uit deze poule ook jouw stem waard?

‘I Bet You Look Good On The Dancefloor’ van Arctic Monkeys

“Don’t believe the hype”, zei Alex Turner nog verlegen in een televisie-uitzending, vlak voordat ie ‘I Bet You Look Good On The Dancefloor’ inzette. Inmiddels zijn we elf jaar, vijf albums en vele fans verder. Deze eerste single van de band wordt gezien als een van de beste indie songs. Een klassieker op elke camping en feestje. Gooi die handjes in de lucht voor Arctic Monkeys. En daarna op de stemknop drukken natuurlijk!

‘Last Resort’ van Papa Roach

https://www.youtube.com/watch?v=cEt83p3IJMY

“Cut my life into pieces. This is my last resort!” Wát een begin en wat een topplaat voor ieder festivalfeestje. De track komt uit 2000 en lijkt iedere zomer weer opnieuw een hit. Met zo’n catchy gitaarrif wordt er gegarandeerd gesprongen. Het is de perfecte plaat om de nacht mee in te gaan en wordt daarom met evenveel agressie gezongen als de zanger dat doet. Zijn jullie ook zo fanatiek met stemmen?

‘Munich’ van Editors

Het herkenbare deuntje betekent één ding: zin – in – die – festivalzomer! Het stond op het debuutalbum van Editors en kwam in 2005 uit als tweede single. De hitlijsten in Nederland en België hebben ze hiermee nooit gehaald, maar het festivalpubliek draagt het nummer een warm hart toe. “I’m so glad I found this” is de passende tekst bij dit nummer en mag volgens jullie niet ontbreken op de setlist van Editors. Stemmen dus!

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Abonneer je nu op deze playlist en blijf op de hoogte van het verloop van deze competitie!

Poule-overzicht

festival anthem poule indeling a-h

festival anthem poule indeling i-p

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de poule-fase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Radiohead, Arctic Monkeys, Papa Roach en Editors. Weet jij al op wie je gaat stemmen?