The xx, Queens of the Stone Age en meer voor Splendour 2017

De line-up van Splendour In The Grass 2017 is bekend. The xx, Queens of the Stone Age en LCD Soundsystem prijken bovenaan de affiche. Dat maakt de organisatie bekend op zijn website.

Ook Royal Blood, Haim en Sigur Rós zijn deze zomer in Australië te vinden. De volledige line-up van Splendour In The Grass 2017:

LCD Soundsystem

LCD Soundsystem
Foto: Eric Pamies

LCD Soundsystem is een Amerikaanse elektronische rockband. De band is in 2002 opgericht en heeft drie studioalbums uitgebracht. Het meest recente album stamt uit 2010. Op 2 april 2011 gaf de band een afscheidsconcert in Madison Square Garden. In december 2015 werd de stilte echter al doorbroken met de Kerstsingle Christmas Will Break Your Heart. Een tour werd niet uitgesloten en zo was daar de aankondiging voor het optreden op Coachella. Er volgden meer optredens op onder andere Roskilde, Lowlands en Pukkelpop. Momenteel zou er gewerkt worden aan een nieuw album.

Aankomend jaar doet LCD Soundsystem dus weer festivals aan. Of de band ook de oversteek naar Europa maakt is nog even afwachten.

Splendour In The Grass 2017

Splendour In the Grass vindt plaats in Byron Bay in het oosten van Australië. Het festival duurt van 21 tot en met 23 juli. Volgende week donderdag om 09:00 plaatselijke tijd gaan de tickets in de verkoop. Vorig jaar stonden onder andere The Strokes, The Cure en The Avalanches op het programma. Voor meer informatie over het festival bezoek je de website.