10 tips om je vrienden terug te vinden op een festival

Best Kept Secret 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Jij kunt je geen festival voorstellen zonder je vrienden. Toch slaag je erin om ze ieder weekend een paar keer kwijt te raken. Maar hoe zorg je ervoor dat je ze toch weer terugvindt? Lees deze tien tips voor maximaal festivalplezier – met je vrienden!

1. Spreek een centraal meeting point af

Linkin Park Chester
Wanneer jullie het festivalterrein vol enthousiasme zijn opgerend kun je het beste zo snel mogelijk een centraal punt afspreken. Een herkenbare plek is key, zodat je deze in alle toestanden toch terug kunt vinden. Tip: kies iets dicht bij jullie favoriete podium.

2. Per stage je eigen plek claimen

publiek front stage vooraan
Nog handiger is natuurlijk om bij ieder podium je eigen plek te claimen. Of dat nu overal rechtsvoor of linksachter is, maakt niet uit. Als jullie maar weten waar het heen moet. Zo mis je bovendien minder van de acts, want je kunt meteen naar jullie plek.

3. Vlag meenemen

Hardwell vlag
Heb je geen zin om bij iedere stage op dezelfde plek te staan, maar wil je gewoon op dat moment kiezen? Neem dan een vlag mee, zodat je boven alles en iedereen uitsteekt. Oh ja, dit werkt helaas niet op Glastonbury.

4. Mascotte meenemen

paardenmasker
Een dierenmasker bijvoorbeeld! Een unieke flits in het gezichtsveld van jou en je vrienden. Dit kan niet missen!

5. Naast iets opvallends staan

paraplu
Geen zin om zelf met een vlag of mascotte te sjouwen? Ga dan in de buurt van iemand staan die dit wel doet. Zorg er dan wel voor dat je mobiel het doet. Eén simpel sms’je brengt jouw vrienden direct naar je toe.

6. Telefoonscherm kleur

kleuren
Je kent het wel; ’s avonds in een festivaltent zoeken naar je vrienden die een cryptische omschrijving voor je hebben achtergelaten. Je loopt compleet in de val door rechtstreeks naar de verkeerde persoon te lopen die zijn zaklamp omhoog houdt. Spreek vooraf één kleur af welke van jouw scherm afspat als je elkaar zoekt. Geen standaard zaklamp die iedereen gebruikt, maar een volledig geel scherm bijvoorbeeld. Dit kan met ‘Screen Light + Adem Licht’ (Android), maar je kunt ook een Led Banner app downloaden.

7. Levende toren

publiek
Deze werkt het beste op een open veld wanneer de zon nog schijnt. Probeer het niet met iemand die net zes hamburgers achter de kiezen heeft, maar ga voor een lichtgewicht. Als er eenmaal een vriend op iemand zijn schouders zit heb je gegarandeerd het meeste overzicht van iedereen. Zo vind jij je vrienden binnen no-time terug.

8. Hand in hand

hart liefde
Je kent het wel; je staat gezellig met je vrienden bij een optreden te kijken, totdat jullie besluiten ergens anders heen te gaan. Jullie lopen netjes in een treintje naar achteren, maar halverwege slaat de stress toe. Waar zijn je vrienden heen? Voorkom dit door de volgende keer gezellig hand in hand naar achteren te lopen.

9. Opgeladen telefoon

system of a down
Je zou het bijna vergeten, maar via je telefoon kun je natuurlijk ook contact leggen met je vrienden. Neem dan wel je powerbank mee zodat je altijd voldoende batterij hebt.

10. Nieuwe vrienden maken

vrienden handen
En als je ze dan nog niet kunt vinden kun je altijd nog nieuwe vriendschappen sluiten. Tienduizenden potentiële nieuwe buddies zijn klaar om er met jou een fantastisch weekend van te maken!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2013

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 21-23 juni 2013
Tickets Niet meer beschikbaar.