6 dingen die we verwachten van Kensington op Paaspop 2017

Morgen barst het festivalseizoen weer los met Paaspop 2017. Op zondag headlinet Neerlands trots Kensington. Festileaks presenteert je 6 dingen die we van de Utrechtse heren verwachten.

1. Nieuwe muziek

A post shared by Kensington (@kensingtonband) on


Eind vorig jaar bracht de band Control uit. Sindsdien stond Kensington vijf keer (!) in de Ziggo Dome. Maar een groot Nederlands festival ontbreekt nog, tot dit weekend! We zijn er zeker van dat nummers als ‘St. Helena’ en ‘Do I Ever’ ook op Paaspop hoge ogen gaan gooien. Wie weet spelen ze zelfs wel jullie eigen droomsetlist.

2. Retestrakke livemuziek

https://www.youtube.com/watch?v=_kchmfV_x5Y

Het wordt soms vergeten, maar de heren van Kensington zijn steengoede muzikanten. Neem de zuivere zang van Eloi Youssef en het drumgeweld van Niles Vandenberg. En vergeet niet de rake klappen op de basgitaar van Jan Haker en de lead-gitaar van Casper Starreveld.

3. Vuurwerk en confetti

A post shared by Kensington (@kensingtonband) on

Een Kensington show is meer dan alleen muziek. Want die grote confettikanonnen staan natuurlijk niet voor niets op het podium. Als we een gokje mogen doen, dan wordt ‘Streets’ het moment suprême. In de Ziggo Dome bedienden de mannen zich zelfs van vuurwerk. Genoeg om op te hopen tijdens Paaspop.

4. Meezing party

Kensington maakt toegankelijke muziek. Meezingen geblazen dus! De band is er niet vies van om een festivalweide in tweeën te breken en beide kanten tegen elkaar te laten zingen. Warm die ‘eh’s’ en ‘oh’s’ dus maar alvast op!

5. Liefdesverdriet om je ex

A post shared by Kensington (@kensingtonband) on

Dat Kensington ook gevoelige nummers maakt bewijzen ze met ‘Sorry’. Zanger Eloi Youssef zingt openlijk over de pijn van een oude relatie. Een klein kippenvel-momentje midden in de setlist.

6. Handjes in de lucht tijdens ‘Streets’

Je hoeft gelukkig niet te lang aan je ex te denken. Tijdens ‘Streets’ gaan die handjes gewoon weer in de lucht. Want alle verbroken relaties ten spijt, een avondje Kensington is uiteindelijk natuurlijk gewoon feest.