Poule J: Blink-182 vs Foo Fighters vs Queens Of The Stone Age vs Kings Of Leon

festival anthem poule j

In de nieuwe rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Velen van jullie hebben de afgelopen weken diverse kanshebbers genomineerd. Vandaag gaan vier klassiekers met elkaar de strijd aan.

We starten vandaag alweer de tiende week van de competitie en het einde is nog lang niet in zicht. In poule J vinden we vier nieuwe kandidaten: ‘All The Small Things’ van Blink-182, ‘Everlong’ van Foo Fighters, ‘No One Knows’ van Queens Of  The Stone Age en ‘Use Somebody’ van Kings Of Leon. Maar welk van deze klassiekers verdient het om poule J te winnen? Kwalificeer nu jouw favoriet voor de knock-out fase door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de vier kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

UPDATE: Zowel Foo Fighters als Queens Of The Stone Age hebben zich gekwalificeerd voor de knock-out fase!

‘All The Small Things’ van Blink-182

‘All The Small Things’ is verreweg het bekendste nummer dat de poppunkers van Blink-182 ooit hebben gemaakt. De track en het bijbehorende album Enema Of The State markeerden in 1999 het begin van een nieuw geluid dat tijdens de 00’s de wereld zou veroveren. Nog steeds kunnen grote groepen jongeren de hit meezingen. Ook de videoclip, een parodie op de video’s van boybands als ‘N Sync en Backstreet Boys, staat bij velen in het geheugen gegrift.

‘Everlong’ van Foo Fighters

Eén van de klassiekers uit het repertoire van Foo Fighters. Een oudje ook, want het nummer verscheen al op het tweede album in 1997. Dave Grohl schreef de plaat helemaal zelf. Zijn mislukte eerste huwelijk vormde de inspiratie voor de bekende gitaarriff. Grohl schreef de tekst echter pas nadat hij zijn hart verloor aan een nieuwe vrouw. Naast de albumversie van ‘Everlong’ is ook de akoestische versie erg geliefd onder de fans. Deze verscheen daarom in 2006 op de live-cd Skin And Bones van de band.

‘No One Knows’ van Queens Of The Stone Age

‘No One Knows’ is de derde track van Song For The Deaf en de enige nummer 1-notering ooit van de Amerikaanse band. Dit is vooral te danken aan het scheurende gitaarwerk van Josh Homme en Mark Lanegan, volgens Rolling Stone Magazine één van de beste 100 gitaarnummers ooit. Dit heeft ook zijn uitwerking op het publiek. Vanaf de eerste noot is het springen geblazen.

‘Use Somebody’ van Kings Of Leon

‘Use Somebody’, van het album Only By The Night, vormde samen met ‘Sex On Fire’ de wereldwijde doorbraak van Kings Of Leon. De mannen bedachten het nummer toen ze te maken kregen met stroomuitval, en dus wel een handje konden gebruiken. Meer romantische gedachten bij de songtekst zijn natuurlijk ook niet verboden.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Abonneer je nu op deze playlist en blijf op de hoogte van het verloop van deze competitie!

Poule-overzicht

festival anthem poule indeling a-h

festival anthem poule indeling i-p

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de poule-fase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen System Of A Down, Tame Impala, Iggy Pop en Justin Bieber. Weet jij al op wie je gaat stemmen?