Poule L: Pennywise vs Metallica vs Royal Blood vs The Offspring

festival anthem poule l

In de nieuwe rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Velen van jullie hebben de afgelopen weken diverse kanshebbers genomineerd. Vandaag is het tijd voor harde gitaren.

Nieuwe week, nieuwe poule! De strijd is nog in volle gang en we gooien er nog een schepje bovenop met wat zwaar gitaarwerk. Deze week kun je je stem uitbrengen op ‘Bro Hymn’ van Pennywise, ‘Enter Sandman’ van Metallica, ‘Little Monster’ van Royal Blood of ‘Pretty Fly’ van The Offspring. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de knock-out fase door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de vier kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

UPDATE: Zowel Metallica als Pennywise hebben zich gekwalificeerd voor de knock-out fase!

‘Bro Hymn’ van Pennywise

Op de mainstage van Pinkpop komen lijkt vanuit het publiek onmogelijk, maar toch kregen fans tijdens Pinkpop ’96 de kans. Pennywise zette de weide op z’n kop tijdens het spelen van de hit ‘Bro Hymn’. Ondanks dat deze song is geschreven ter gedachtenis van de overleden vrienden van bassist Jason Thrisk, wist deze single wereldwijd een succes te worden. Niet alleen op festivalweides is het nummer een succes. Wereldwijd wordt het als anthem gebruikt bij verschillende sportclubs, zoals bij het New York Islanders hockeyteam.

‘Enter Sandman’ van Metallica

In 1991 bracht Metallica het album Metallica uit, ook wel bekend als The Black Album. De eerste track was direct een hit: ‘Enter Sandman’. Deze single kreeg een platinum onderscheiding na het verkopen van 30 miljoen (!) exemplaren wereldwijd. Tot op heden spelen de mannen met plezier deze song. Zo gaven ze op Pinkpop 2014 een legendarisch optreden weg. Niet alleen was dit een strak optreden, maar ook de sfeer na de bekende storm maakte alles compleet.

‘Little Monster’ van Royal Blood

Wat eerst als single uit zou komen, werd later uitgebracht als tweede song op het debuutalbum van de band. Dat pakte goed uit, want het is ook nu nog het hoogste gerankte nummer van Royal Blood. Ook op het podium weet het duo het publiek in te pakken als ze dit liedje inzetten.

‘Pretty Fly’ van The Offspring

Een hit die veel kritiek over zich heen kreeg. Deze song gaat over de jongeren in de jaren ’90 en ’00 die hun identiteit nog niet hebben gevonden. Al helemaal nadat frontman Dexter zei dat “jongeren die hip-hop luisteren fake en in de war zijn” waren veel mensen niet blij. De band verklaarde dat dit hun ervaring is en niet tegen African-Americans bedoeld was, maar iedereen in het algemeen. Ondanks alle kritiek wist ‘Pretty Fly’ een hit te worden. Als dit lied gespeeld wordt, gaat het festivalpubliek uit zijn dak en zingt iedereen mee: “And all the girls say I’m pretty fly, for a white guy”.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Abonneer je nu op deze playlist en blijf op de hoogte van het verloop van deze competitie!

Poule-overzicht

festival anthem poule indeling a-h

festival anthem poule indeling i-p

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de poule-fase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Oasis, Mumford & Sons, Arcade Fire en Franz Ferdinand. Weet jij al op wie je gaat stemmen?

 

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra