Opwarmen voor Best Kept Secret en Rock Werchter: check de setlist en video’s van de eerste festivalshow van Radiohead

Foto: Cambria Harkey/Lollapalooza 2016

De Amerikaanse tour zit er bijna op en het is geen geheim dat velen van ons de dagen aftellen tot Radiohead Europa weer aandoet. Afgelopen weekend speelde de band hun eerste festivalset op Coachella, maar wij blikken alvast vooruit naar de shows op eigen bodem. Benieuwd wat je kunt verwachten en niet bang voor spoilers? Lees dan vooral verder.

1. Een killer setlist…

Radiohead Setlist Coachella Festival 2017 2017, A Moon Shaped Pool

Het is maar liefst 22 keer raak op de setlist. Niet alleen speelt de band wat nummers van het nieuwste album A Moon Shaped Pool, maar ook krijgt de oude garde een prima portie aandacht. Van OK Computer komen ‘Karma Police’ en ‘Paranoid Android’ voorbij en natuurlijk hoor je van het inmiddels 24 jaar oude album Pablo Honey de legendarische hit ‘Creep’. Of de setlist zich uitbreidt wanneer er geen onderbrekingen aan te pas komen is nog de vraag. Des te meer reden om het deze zomer te checken.

2. … want veel van jullie favoriete nummers staan erin

Een tijdje terug vroegen wij naar jullie droomsetlist van Radiohead. Het ziet er naar uit dat maar liefst 13 van de meest geliefde nummers voorbij gaan komen. Mocht je jezelf dus nog compleet verliezen in de muziek en dan is het meezingen geblazen.

3. Oogverblindende visuals…

Het eerste geluid dat de speakers verlaat, is de opbouw voor het nummer ‘Daydreaming’. Niet alleen werkt het nummer naar een climax toe, maar de visuals doen verrekte goed werk dit te ondersteunen. Door de rest van de set heen, wordt op speelse wijze met kleuren afgewisseld, wat soms de ‘oogverblindende grens’ opzoekt.

4. … en een steengoed toegift

Radiohead closing with Karma Police at #Coachella #radiohead #karmapolice

Een bericht gedeeld door Roger (@killercars4) op

Bij Radiohead is het altijd maar de vraag of ‘Creep’ gespeeld wordt. Wanneer de mannen hem wel spelen luidt dit normaliter het einde van de set in, maar deze keer niet. Een toegift van een vijftal nummers, met onder andere ‘Paranoid Android’ en ‘Karma Police’, volgt. Schitterend, heerlijk en kom maar door!

5. Check het zelf!

https://www.youtube.com/watch?v=Np-xhDTS7Gg

Hier alvast een tipje van de sluier. Althans, van de set afgelopen zaterdag dan. Zo werd het gehele optreden op YouTube gestreamd. Gemist? Niet getreurd. Aan het eind van de week gaan we verder met het tweede weekend van Coachella incasseer je dus de tweede kans. De livestream vind je hier.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2017

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 16-18 juni 2017
Line-up
Radiohead
Arcade Fire
Run The Jewels
Tickets Niet meer beschikbaar.