Video: Deftones op Pinkpop 2006

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Deftones op Pinkpop 2006.

Deftones is terug van weggeweest. Morgenavond staat de band voor het eerst in 3 jaar weer in Nederland op de planken. Hoog tijd dus om even op te warmen! Tijdens hun laatste festivalshow in Nederland, alweer 11 jaar geleden, bewees de band het kunstje nog niet verleerd te zijn. De Pinkpopweide werd toen opgezweept door de scheurende gitaren en screams van de heren uit Californië. Hoe dat er precies uitzag? Dat zie je hier!

Deftones

Deftones werd in 1988 onder leiding van frontman Chino Moreno opgericht. In 1993 tekende de band een platencontract bij Maverick Records. De mainstream doorbraak van de band volgde in 1997 met het album Around The Fur. Met het uitbrengen van White Pony in 2000 mixte de band hun combinatie van metal en scheurende vocalen met andere stijlen, waaronder rock. Hierdoor werden ze bekend als een van de meest experimentele metal acts van hun generatie. Anno 2016 is het nog steeds die mix die volle zalen en festivalweides trekt én in vuur en vlam zet.

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks Youtube kanaal.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen