#015: Feesten in een prachtig fort in Servië tijdens Exit festival

bucketlist exit festival header

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Exit in Servië. 

Exit in het kort:

  • Novi Sad, Servië
  • 5 – 9 juli 2017
  • Specialiteit: de locatie
  • Rock, electro, metal, reggae, drum ’n bass, techno, house, world music
  • 2017: The Killers, Hardwell, Liam Gallagher, Jake Bugg, Paul Kalkbrenner, Roísín Murphy en meer
  • Festivalticket weekend: €137,50
  • Busreis (€169,-), auto (parkeren €77,-), vliegen (€219,-) of trein (€206,-)
  • Weekendticket + busreis: €306,50

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]E[/mks_dropcap]xit festival blinkt uit in de locatie. Het adembenemende fort zal je voor altijd bijblijven. Feestgangers met allerlei achtergronden staan hier tot in de vroege ochtend te dansen. De podia zijn verdeeld over de gangen van het Petrovaradin fort. Hierdoor heb je altijd een nieuw, maar perfect uitzicht hebt op jouw favoriete artiest. Bovendien is het supergoedkoop en zijn (bijna) alle genres vertegenwoordigd. Ze wonnen in 2013 niet voor niets de prijs van Best Major Festival.

Het programma

Exit heeft een handjevol grote namen en verder vooral veel kleine podia die zeker de moeite waard zijn. Zo zijn er een stages voor reggae, fusion, hardrock/metal, latin, drum ’n bass en world muziek. Als je nog meer wil zijn er ook nog wat andere plekken in het fort verscholen waar je bijvoorbeeld karaoke kunt doen of de longen uit je lijf kunt schreeuwen bij de silent disco. Er valt genoeg te ontdekken, maar ook de gevestigde namen zorgen voor een feestje. Dit jaar staan onder andere The Killers, Liam Gallagher, Paul Kalkbrenner, Roísín Murphy, Jason Derulo, Jake Bugg, Hardwell, Years & Years, Rag’n’Bone Man, Noisia en Robin Schulz op het festival in Servië.

Het terrein


De kracht van Exit ligt vooral bij de sfeer en de locatie. Het Petrovaradin fort is een van de meest bizarre en dynamische festivallocaties die er zijn. Overal in dit fort zijn podia te vinden. Omdat er veel hoogteverschillen en gangen in zitten heb je vaak een prachtig uitzicht. Je kunt het publiek bijvoorbeeld van bovenaf los zien gaan en hebt een prachtig uitzicht over Novi Sad. Ook de Dance Arena is een indrukwekkend podium en doet zijn naam eer aan.

De locatie

Exit festival vindt plaats in Novi Sad, in het Noorden van Servië. Petrovaradin fort is de locatie van het festival, wat ligt langs de Donau. Het kan er in de zomer erg warm zijn. Dat is ook de reden dat ze het festival voornamelijk ’s nachts is. Het begint ’s avonds en eindigt rond acht uur ’s morgens. In het centrum van Novi Sad zijn een aantal restaurantjes, winkeltjes en cafés te vinden. Via de Varadin Brigde loop je vervolgens zo het fort tegemoet.

Je kunt er op verschillende manieren komen, maar het vliegtuig ben je het snelste. Het ligt zo’n 1500 kilometer van Nederland vandaan. Een busreis is ook een goede optie. Opstappen kan gewoon in Nederland en onderweg hoef je nergens anders meer aan te denken dan die fantastische dagen die volgen. Bovendien is er een combiticket te koop waar je busreis al in zit. Of je maakt er een roadtrip van door er met de auto heen te gaan of de Interrail te pakken. Ook is het perfect te combineren met Sea Dance Festival. Genoeg opties in ieder geval, dus wat houd je nog tegen?

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!
[mks_button size=”large” title=”Naar de Festival Bucketlist” style=”squared” url=”http://festileaks.com/festival-bucketlist/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]