Stemmen! Linkin Park of De Jeugd Van Tegenwoordig?

BFA knock out 1

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week trappen we de knock-out fase van de competitie af met twee totaal verschillende festivalacts: ‘Sterrenstof’ van De Jeugd Van Tegenwoordig en ‘In The End’ van Linkin Park. Naar wie gaat jouw stem?

Alle poulewedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. In Poule A wist ‘Sterrenstof’ moeiteloos de eerste plek te veroveren en neemt het daarom nu op tegen de nummer twee uit Poule B: ‘In The End’. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Sterrenstof’ van De Jeugd Van Tegenwoordig

‘Sterrenstof’ is een single afkomstig van het derde album De Lachende Derde. Het nummer is zowel op de radio als op de festivals een van de grootste hits van De Jeugd Van Tegenwoordig. Zodra Bas Bron de beats inzet, gaat het festivalpubliek he-le-maal los. Springen, dansen en vooral heel hard meeschreeuwen lijkt de enige manier om het nummer te beleven. “Op je bolle bips na…”.

‘In The End’ van Linkin Park

https://www.youtube.com/watch?v=56d3A8GalLw

‘In The End’ brengt ons terug naar de tijd van Hybrid Theory, het debuutalbum van Linkin Park. Frontman Chester Bennington bezingt de problemen uit zijn jeugd en is daarmee verantwoordelijk voor de grootste hit van de band. Wanneer het alom bekende pianodeuntje van het podium af komt, raast het enthousiasme onmiddellijk door het publiek. Wanneer Chester uithaalt voor het refrein zingt ie-der-een mee: “In the end, it doens’t even matter!”

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

BFA wedstrijdschema

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de knockout-fase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Daft Punk en Foals. Weet jij al op wie je gaat stemmen?