Poule N: Vampire Weekend vs The Killers vs Liquido vs Blur

festival anthem poule n

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Velen van jullie hebben de afgelopen weken diverse kanshebbers genomineerd. Vandaag barst de strijd los tussen is het segment ‘echte meezingers’. 

In de poule van deze week staat de N voor nostalgie, nauwgezet en ‘nohh, mag ik echt niet op alle vier de nummers stemmen?’. De kandidaten zijn: ‘A-Punk’ van Vampire Weekend, ‘Mr. Brightside’ van The Killers, ‘Narcotic’ van Liquido en ‘Song 2’ van Blur. Slechts twee anthems stromen door naar de knock-out fase. Voor wie twijfelt over de – logischerwijs – moeilijke keuze: scroll naar beneden, check de nummers nog eens en ram jouw favoriete nummer de Hall of Fame in!

UPDATE: Zowel Blur als The Killers hebben zich gekwalificeerd voor de knock-out fase!

‘A-Punk’ van Vampire Weekend

https://www.youtube.com/watch?v=JH_ljFGNszg

Het nummer ‘A-Punk’ verscheen in 2008 op het eerste studioalbum Vampire Weekend. Sindsdien ontkom je niet meer aan de kenmerkende gitaarriff waarbij stilzitten alles behalve een optie is. De postpunkcoupletten zette ook in Nederland het nummer in no-time op de hitlijsten. Al hoewel de band enige tijd niet van zich heeft laten horen gaan wij gewoon door. “Hey, hey, hey, hey!”

‘Mr. Brightside’ van The Killers

The Killers hebben een behoorlijk repertoire aan bekende nummers, maar bovenal pronkt zonder twijfel ‘Mr. Brightside’.  Het nummer werd in 2004 in het leven geroepen als single en verscheen later op de band haar debuutalbum Hot Fuss. In 2013 ging de hit opnieuw een storm van populariteit tegemoet nadat het in één van de liveshows van The X Factor verscheen. Voor ons is er zo’n reden helemaal niet nodig om met het nummer te pralen, het is tenslotte altijd al verdomd goed geweest! Maar is het lied ook goed genoeg om met de titel naar huis te gaan?

‘Narcotic’ van Liquido

https://www.youtube.com/watch?v=QnBPRM7388s

De band mag er dan al even niet meer zijn, maar elke seconde van ‘Narcotic’ leeft voort! Het nummer verscheen op het eerste album Liquido, waarmee de toon voor de Duitse band was gezet. Sinds het begin van tijd staat het alom bekende deuntje in de Top 2000. En of dit nou komt doordat het voor altijd in je hoofd blijft zitten of omdat het zo heerlijk mee schreeuwt? Geen mens die het weet.

‘Song 2’ van Blur

“WHOO-HOOO!”. Hier is Blur en daar gaat je festivalweide. Wanneer het intro ‘Song 2′ door de speakers ruist, dondert hel op aarde en gaat het publiek he-le-maal uit z’n dak. In eerste instantie had het nummer nooit het daglicht gezien. Zo vond de band de song te kort om daadwerkelijk uit te brengen. Het platenlabel hield het echter niet droog bij het horen van de hit. Heb jij hier nou ook last van? Stem ‘Song 2’ de overwinning tegemoet!

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Abonneer je nu op deze playlist en blijf op de hoogte van het verloop van deze competitie!

Poule-overzicht

festival anthem poule indeling a-h

festival anthem poule indeling i-p

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de poule-fase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen The Fratellis, Flogging Molly, The Rolling Stones en The White Stripes. Weet jij al op wie je gaat stemmen?