Poule O: The Fratellis vs Flogging Molly vs The Rolling Stones vs The White Stripes

festival anthem poule o

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Velen van jullie hebben de afgelopen weken diverse kanshebbers genomineerd. Vandaag een strijd tussen vier grote festivalklassiekers.

Nieuwe week, nieuwe poule! In poule O vinden we vier singles die je gegarandeerd vaak voorbij hoort komen deze zomer. De kandidaten: ‘Chelsea Dagger’ van The Fratellis, ‘Drunken Lullabies’ van Flogging Molly, ‘Satisfaction’ van The Rolling Stones en ‘Seven Nation Army’ van The White Stripes. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de knock-out fase door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de vier kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

UPDATE: Zowel Flogging Molly als The White Stripes hebben zich gekwalificeerd voor de knock-out fase!

‘Chelsea Dagger’ van The Fratellis

“Tududu tududu tududududududu” is hoe we dit nummer altijd met elkaar starten. Samen met het mee springen natuurlijk, want hierbij kun je niet stilzitten. En zo wordt er ook over gedacht bij sportevenementen, waar dit nummer veelvuldig gebruikt wordt. Maar er is ook geen festival dat aan deze song ontkomt. En terecht. Is dit voor jou ook het ultieme festival anthem? Klik dan snel op die button.

‘Drunken Lullabies’ van Flogging Molly

Al vijftien jaar te vinden in de muziekbibliotheek, maar nog steeds een ideaal nummer om de biertjes flink de lucht in te gooien. Even dansen met je beste vrienden en nergens anders meer aan denken. De zevenkoppige band weet jou precies in de juiste stemming te krijgen. Zoals de tekst al zegt: “Cause we find ourselves in the same old mess, singin’ drunken lullabies.” En daarna stemmen natuurlijk.

‘Satisfaction’ van The Rolling Stones

Wellicht de oudste deelnemer in deze competitie, maar zeker niet de minste. Het gitaarloopje is een van de meest bekende composities uit de popmuziek. Het betekende dan ook de werelddoorbraak voor de Stones. Werkelijk iedereen weet de inmiddels bekende woorden mee te zingen. ‘I can’t get no’ is wat iedere festivalbezoeker uit zijn longen schreeuwt bij dit nummer. Ook schuldig? Stem dan op jouw favoriete oude rocknummer.

‘Seven Nation Army’ van The White Stripes

https://www.youtube.com/watch?v=wuRd1yqGDeE

Vele variaties zijn op deze track gemaakt, maar deze versie steekt toch wel met kop en schouders boven de rest uit. Het sloeg destijds dan ook niet voor niets als een bom in de hitlijsten. Samen met de herkenbare video is het een onmisbaar nummer in de (festival)geschiedenis. Het nummer wordt veel gebruikt tijdens sportevenementen, maar het beste klinkt ie natuurlijk gewoon op de festivalweide. Mee eens? Stemmen maar!

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Poule-overzicht

festival anthem poule indeling a-h

festival anthem poule indeling i-p

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de poule-fase? Check dan hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staat de laatste poule-wedstrijd in de plannen: een moeilijke keuze tussen Kendrick Lamar, The Opposites, The Black Keys en Elbow. Weet jij al op wie je gaat stemmen?