Poule P: Kendrick Lamar vs The Opposites vs The Black Keys vs Elbow

festival anthem poule p

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Velen van jullie hebben de afgelopen weken diverse kanshebbers genomineerd. Ook deze week staan er weer een aantal knallers van jewelste tegenover elkaar!

We zijn alweer aangekomen bij de allerlaatste poule alvorens we naar de knock-out fase gaan. In poule P staan deze week ‘King Kunta’ van Kendrick Lamar, ‘Licht Uit’ van The Opposites, ‘Lonely Boy’ van The Black Keys en ‘One Day Like This’ van Elbow tegenover elkaar. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de knock-out fase door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de vier kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘King Kunta’ van Kendrick Lamar

https://www.youtube.com/watch?v=K8qI-T8q9ts

Hij is niet meer weg te denken uit de muziekwereld: Kendrick Lamar is misschien wel de meest spannende artiest van dit moment. En wát een hit scoorde hij met ‘King Kunta’, hét anthem van de zomer van 2015. Met de simpele maar dodelijk effectieve beat, een agressief rappende Lamar en een tekst om je vingers bij af te likken brengt ‘King Kunta’ hele festivalweides in beweging. “We want the funk!” Is dit jouw ultieme festival anthem? Klik dan snel op de button!

‘Licht Uit’ van The Opposites

Eindelijk weer Nederlandse inbreng in de strijd om de titel van Beste Festival Anthem. Willem en Twan zijn er om het beest naar buiten te brengen. ‘Licht Uit’ van The Opposites is een nummer dat elk publiek op zijn kop weet te zetten. De tekst is simpel maar oh zo lekker. De beat is er eentje waar je wel op moét springen. Onweerstaanbaar? Of toch niet?

‘Lonely Boy’ van The Black Keys

Tijd voor een onvervalste rock-knaller. Een track dat pas in 2011 werd uitgebracht maar nu al een echte festivalklassieker is. En wat begint ‘ie lekker. Met een heerlijk gitaarriff staat iedereen vanaf het eerste moment te dansen. Om vervolgens met het refrein keihard mee te blèren: “Oh, oh oh oh, I got a love that keeps me waiting, I’m a lonely boy!” Wat zeg jij? Moet dit nummer absoluut door naar de knock-out fase? Je weet wat je te doen staat.

‘One Day Like This’ – Elbow

Na drie stevige nummers te hebben gehad is het nu tijd voor een prachtig subtiel nummer. De handjes kunnen de lucht in, de aanstekers kunnen worden ontvlamd en de keeltjes kunnen worden aangespannen. En als tienduizenden mensen dit nummer gezamenlijk meezingen weet je het zeker: “It’s looking like a beautiful day!”. Mee eens? Stemmen maar!

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!