Jan Smeets: ‘Het voorvak wordt leeggehaald tussen Kensington en Justin Bieber’

Het voorvak op Pinkpop wordt tussen het optreden van Kensington en Justin Bieber leeggehaald. Dat laat festivaldirecteur Jan Smeets weten aan Festileaks.

Beide acts hebben natuurlijk een trouwe schare fans. Die elkaar niet in de weg moeten staan. ‘Kensington is natuurlijk dé band van Nederland. Er zijn veel fans die speciaal voor hen in dat vak staan. Die mensen gaan wij na de show vriendelijk verzoeken om het vak te verlaten,’ zegt Smeets. Op die manier hoeven de fans van Justin Bieber het vak niet uren te bezetten.

Hoe de organisatie dit gaat doen, weet Smeets zelf ook nog niet precies: ‘We kunnen het vak niet zomaar leeg laten lopen en weer vullen. De fans van Justin Bieber zijn van een hele andere orde dan de fans van Kensington. Het moet natuurlijk geen trek- en duwwerk worden.’ Over het aantal mensen wat in het voorste vak past, doet Jan Smeets geen uitspraak.

Aanslagen Manchester

Gisterenavond vond een aanslag plaats tijdens een optreden van Ariana Grande in Manchester. De organisatie van Pinkpop heeft vooralsnog geen extra veiligheidsmaatregelen genomen. Dat deed het festival in 2016 wel, na de aanslagen in Parijs. ‘Zolang de overheid geen verhoogd dreigingsniveau instelt, houden we ons vast aan de veiligheidsmaatregelen die we normaal treffen,’ besluit Smeets.

 

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen