Opwarmen voor Rock Werchter: check de setlist en video’s van de eerste festivalshow van Linkin Park

Wat eerder dit jaar begon met enkele zaal bezoekjes gaat deze zomer verder met een complete festivaltour. Afgelopen weekend beet Linkin Park het spits af op Maximus Festival in Argentinië. Met onder meer Rock Werchter op het programma blikken wij alvast vooruit. Benieuwd wat je kunt verwachten en niet bang voor spoilers? Lees dan vooral verder.

1. Klassieker na klassieker…

Linkin Park Setlist Maximus Festival Argentina 2017 2017, One More Light World Tour

De set is goed voor maar liefst 21 nummers. Naast vele bekenden worden ook de nieuwe songs ‘Heavy’ en ‘Battle Symphony’ gespeeld. Ga verder de setlist af en je komt klassiekers van de albums Hybrid Theory en Meteora tegen. ‘Papercut’, ‘One Step Closer’, ‘Breaking the Habit’… you name it! Op Werchter speelt de band zelfs nog een kwartier langer. Kortom, het wordt alleen maar beter.

2. … met jullie volledige top 10 in de lijst

Een tijdje geleden vroegen wij naar jullie droomsetlist van Linkin Park. Enkele nummers ontbreken, maar wat maakt dat nog uit wanneer de hele top 10 voorbij komt? Precies, helemaal niets. Volledig van ‘What I’ve Done’ tot ‘In The End’. Dat wordt geheid meezingen en jezelf he-le-maal verliezen!

3. Een nieuwe twist…

Linkin Park en el Maximus ? Crawling – Piano version #linkinpark #show #maximusfestival

Een bericht gedeeld door Carolina Gatica ?? (@kamikazecapilar) op

Een aantal nummers komt net wat anders uit de verf dan het origineel. Zo ook ‘Crawling’, waarin leadzanger Chester Bennington enkel wordt ondersteund door een piano en de klappende handjes van het publiek. Tijdens de gig worden ook ‘Wastelands’ en ‘Breaking the Habit’ in een nieuw jasje gestoken.

4. … en één groot feest!


Het kan aan het publiek liggen, het bier of juist de manier waarop je je hoofd kantelt om de het filmpje te kijken. Maar één ding is zeker: Linkin Park haalt het beste in bij de menigte naar boven. Houd dus rekening met een goede portie interactie en het moment waarop de band stilvalt, waarna jij en de gehele festivalweide het van ze overneemt.

5. Check het zelf!

Na de livestream van afgelopen weekend is het nog niet mogelijk het volledige optreden terug te kijken. Gelukkig zijn er ondertussen talloze beelden verschenen, waaronder de deze parel hierboven. Geniet van ‘Talking With Myself’ en struin het web af naar meer!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen