Opwarmen voor Rock Werchter: check de setlist en video’s van de eerste festivalshow van Foo Fighters

Foo Fighters is terug! In 2015 werden optredens op o.a. Glastonbury en Rock Werchter afgezegd, maar dit jaar krijgt de band een nieuwe kans. Inmiddels is de festivaltour met het optreden op Bottlerock (VS) begonnen en is het dus tijd om vooruit te blikken!

1. Een rijkelijk gevulde setlist…

Foo Fighters Setlist BottleRock Napa Valley 2017 2017

Met een oeuvre dat Foo Fighters rijk is, is het niet lastig een mooie setlist samen te stellen. Vrijwel alle classics komen dan ook voorbij. ‘The Pretender’, ‘My Hero’, ‘Learn To Fly’: het is één en al genieten met de band uit Seattle. Er worden relatief veel nummers van succesalbum Wasting Light (2011) gespeeld, maar liefst vijf stuks. Ook voor het meest recente album Sonic Highways is ruimte gemaakt: ‘Something From Nothing’ en ‘Congregation’ komen voorbij.

2. … trap je natuurlijk af met een klapper

Met zo’n arsenaal aan hits kun je maar net zo goed meteen beginnen met één van je grootste klappers, moet de gedachte zijn geweest. Dave Grohl en zijn kompanen trapt het festivaloptreden op Bottlerock dan ook af met het machtige ‘All My Life’. Het nummer begint met veel dreiging en bouwt langzaam op tot een climax, die zorgt voor de eerste moshpits van de show. Althans, daar gaan jullie Werchter-gangers wel voor zorgen, toch?

3. Dave weet gelukkig weer wat lopen is…

In 2015 ging het helemaal mis voor frontman Dave Grohl. Tijdens een optreden in Zweden brak hij zijn been na een val. De optredens op o.a. Pinkpop, Glastonbury en Rock Werchter konden vervolgens geen doorgang vinden. In het najaar van hetzelfde jaar, ging de show in de Ziggo Dome wél door, echter bleef Dave de hele show zitten op zijn zelfontworpen troon. Op Bottlerock weet de legendarische rockster echter weer wat lopen is. Daar past natuurlijk maar één nummer bij…

4. … en is andermaal onze rockheld!

Als je in twee van de meest legendarische rockbands allertijden hebt gezeten, mogen we je gerust een hero noemen. Als drummer van Nirvana stond Dave Grohl nog in de schaduw van frontman Kurt Cobain, tegenwoordig zijn alle ogen op hem gericht wanneer hij met zijn Foo Fighters stadions en festivalweides plat speelt. Ook afgelopen weekend bewees Dave zich in bloedvorm, onze rockheld. Dat belooft wat voor Rock Werchter!

5. ‘Akoestisch’ afsluiten met de klassieker ‘Everlong’

Als Foo Fighters een optreden geeft, dan gebeurt dat goed. Geef de band twee uur de tijd en het neemt er tweeënhalf. De organisatie van Bottlerock is helaas erg streng. Dus toen Foo Fighters – ruim over de speeltijd heen – nog bezig was met de set closer ‘Everlong’, besloot de festivalorganisatie de stekker eruit te trekken. Haalde het iets uit? Nee! De mannen waren onverstoorbaar en speelde het nummer he-le-maal uit. Hulde!

6. Nog eentje dan…

Love them or hate them, maar saai zal het in ieder geval niet worden met Foo Fighters op Rock Werchter. Hier nog één filmpje en je bent helemaal opgewarmd voor Rock Werchter. Tot dan!