10 dingen die we verwachten van Radiohead op Rock Werchter 2017

Foto: Stephan Flad/Lollapalooza Berlin 2016

Dit weekend staat Radiohead voor de vierde keer op Rock Werchter. Ze sluiten de vrijdagavond op magische wijze af. Een bijzonder optreden waar veel fesivalgangers naar uitkijken. Niet bang voor spoilers en voorpret? Lees dan verder. Dit zijn de 10 dingen die we van de band verwachten op Rock Werchter.

1. De beste setlist ooit…


Veel fans zijn het erover eens: dit is de beste tour ever van Radiohead. Ja, natuurlijk spelen ze goed, maar kijk die setlist, waarin de vele albums goed vertegenwoordigd zijn. Nummers als ‘No Surprises’ en ‘My Iron Lung’ zijn sinds acht jaar weer terug op de setlist, maar ook nieuwe tracks ‘Burn The Witch’ en ‘Decks Dark’ passen naadloos tussen het oudere werk. Oftewel, ze zijn in topvorm!

2. …en toch weet je niet wat je kunt verwachten
Radiohead Setlist Northside Festival 2017 2017, A Moon Shaped Pool

De band verandert ieder avond zijn set. Zo blijft het een verrassing welke nummers ze wel of niet spelen. Een paar zekerheidjes zijn er wel: ‘Daydreaming’ en ‘Ful Stop’ lijken vaste onderdelen van het begin van de show.

3. …maar je gaat sowieso meedansen en -blèren

Eén ding is zeker: je gaat de longen uit je lijf zingen en die voetjes gaan van de vloer. Radiohead heeft namelijk genoeg hits om volledig in op te gaan. Denk aan ‘Street Spirit’, ‘Paranoid Android’ en ‘Pyramid Song’. Meezingen geblazen! Of dans op ‘Idioteque’. Of ga spacen op ‘Everything In It’s Right Place’. De mogelijkheden zijn oneindig.

4. …net als Thom Yorke


Frontman Thom Yorke kan ook een aardig potje dansen. Het zijn misschien niet de allerbeste dansmoves, maar het is wel leuk om naar te kijken.

5. Spelen ze ‘Creep’?

https://www.youtube.com/watch?v=U2fy7_9EQbs

De vraag blijft natuurlijk: spelen ze ‘Creep’? De grootste hit van de band, die ze zelf zo haten. Toch moet die houding wat zijn afgenomen. Het nummer is deze tour steeds vaker op de setlist te vinden. En daar zijn de fans natuurlijk super blij mee. Nu Rock Werchter nog.

6. Een goede extra drummer…

Radiohead staat niet voor niets bekend als één van de beste livebands. Ze blijven hun optredens verbeteren en nemen niet de minste extra drummer mee. Clive Deamer, beter bekend als de drummer van Portishead, komt deze tour namelijk mee als tweede drummer.

7. …en prachtige visuals van een Nederlander

https://www.youtube.com/watch?v=WOm3nrOPuI4

Tarik Barri verzorgt de visuals van de band en komt uit, jawel, Nederland! Hier zijn we stiekem wel een beetje trots op. Kijk eens hoe mooi die beelden aansluiten bij de muziek. Verder willen we er eigenlijk niet teveel over zeggen. Gewoon genieten.

8. Zo’n grote band, zo weinig optredens…


Lucky you als je er bij bent komend weekend, want zoveel shows doen ze niet. Er staan maar acht festivalshows in Europa op de planning. Best speciaal dus.

9. Een betoverende show…


Twee weken geleden stonden ze op Best Kept Secret. Het wordt gezien als één van de hoogtepunten van dat festival. Iedereen was lovend over de show. Dat belooft niets anders dan ook een prachtige show in Werchter.

10. …maar wees op tijd, want er zijn veel trouwe fans


Wil je dit van dichtbij meemaken, ga er dan op tijd heen. Er zijn altijd hordes fans die met de band meereizen en zich al vroeg voor het podium verzamelen. Rock Werchter zal daar geen uitzondering op zijn. Maar bovenal: veel plezier!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen