26 juni 2016: Coldplay brengt een ode aan Viola Beach op Glastonbury

837

Precies 1 jaar geleden trad Britse rockband Coldplay op als één van de headliners van Glastonbury. Voor dit optreden maakte ze een bijzondere wijziging in de setlist.  Er werd een ode gebracht aan Viola Beach. De vierkoppig Britse indieband werd steeds bekender in Engeland. De wereld was dan ook geshockeerd toen de band om kwam in een tragisch auto ongeluk.

Coldplay had de rest van de tour standaard het nummer ‘Heroes’ van de eerder dat jaar overleden David Bowie op de setlist staan. Christ Martin gaf aan zeer geraakt te zijn door het ongeluk. ‘Over 20 jaar hadden zij hier kunnen staan, misschien geeft dit wat gerechtigheid’, sprak hij, waarna Viola Beach’s ‘Boys That Sing’ in werd gezet.

https://www.youtube.com/watch?v=HmU8uzWMxu8

Viola Beach

Viola Beach was een Britse indie-band die in 2013 werd opgericht. Op 13 februari 2016 kwamen alle leden van de band om het leven, toen ze met hun tourbus in een kanaal belandden na een optreden in Zweden. Hun debuutalbum was ten tijde van het ongeluk nog niet uitgebracht, maar volgde alsnog in juli. Het behaalde de eerste plaats in de UK Album Chart.

Houdt van woordgrapjes, gaat naar school en woont in Amsterdam en is oprichter, vice president en CEO van de Linda, Roos & Jessica-fanclub. Tevens enige lid.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.