Stemmen! M83 of Muse?

beste festival anthem week 3 knock out

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week trappen we de knock-out fase van de competitie af met twee totaal verschillende festivalacts: ‘Midnight City’ van M83 en ‘Knights of Cydonia’ van Muse. Naar wie gaat jouw stem?

Alle poule-wedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. In Poule B was ‘Knights of Cydonia’ van Muse de overduidelijke winnaar en neemt het nu op tegen de nummer twee uit Poule A: ‘Midnight City’ van M83. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Midnight City’ van M83

‘Midnight City’ betekent de allereerste hit voor de Franse muzikant Anthony Gonzalez, beter bekend als M83. Hij schreef het nummer in slechts drie uur na het roken van een ‘spliff’. Een ‘happy mistake’ zoals hij hetzelf omschrijft. Het snelst geschreven nummer in zijn oeuvre, blijkt het populairste nummer en zorgt op de weide voor een ultiem festivalgevoel. Met de handen in de lucht, laten we ons meevoeren: “Waiting in a car, waiting for the right time…”
‘Knights of Cydonia’ van Muse

Het is na anderhalf uur springen ijzig stil op de festivalweide. Bassist Chris Wolstenholme pakt zijn mondharmonica en blaast vol passie Ennio Morriconne’s ‘Man With A Harmonica’. Je weet wat volgt. De ultieme finale van een stampende Muse set. Op ‘Knights Of Cydonia’ kun je nog één keer al je energie kwijt. No one’s gonna take me alive!

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

festival anthems week 1

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de knock-outfase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Outkast en Red Hot Chili Peppers. Weet jij al op wie je gaat stemmen?