Stemmen! Pearl Jam of Justice?

beste festival anthem week 5 knock out

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week trappen we de knock-out fase van de competitie af met twee totaal verschillende festivalacts: ‘Alive’ van Pearl Jam en ‘We Are Your Friends’ van Justice vs. Simian. Naar wie gaat jouw stem?

Alle poule-wedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. In Poule E was ‘Alive’ van Pearl Jam de overduidelijke winnaar en neemt het nu op tegen de nummer twee uit Poule F: ‘We Are Your Friends’ van Justice vs. Simian. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Alive’ van Pearl Jam

‘Alive’ is misschien wel het bekendste nummer van Pearl Jam. In 1991 verscheen het op het debuutalbum Ten en sindsdien is het een echte publieksfavoriet. Gitarist Mike McCready schreef de melodie van het nummer nog voor de band überhaupt bestond. Deze werd vervolgens als demo verspreid in de hoop een zanger te vinden. De demo kwam terecht bij Eddie Vedder, die destijds werkzaam was als beveiliger. Hij wist direct wat hij zou gaan zingen. De tekst beschrijft hoe hij ontdekte dat zijn vader niet zijn echte vader was, en dat zijn biologische vader overleden bleek. Gedeelde smart is halve smart en daarom schreeuwen wij dit nummer nu massaal mee!

‘We Are Your Friends’ van Justice vs. Simian

De onmisbare schakel op iedere festival-after. ‘Because we… are… your friends!’ En dat vinden we fijn. De mannen van Justice en Simian sloten in 2002 de handen ineen voor wat één van de grootste festival anthems in de dance-geschiedenis zou worden. Het nummer kende flink wat successen, waaronder de MTV VMA-award voor ‘Best Video’. Schreeuw jij ook iedere zomer de lyrics van deze klassieker mee met je handen ver in de lucht? Dan verdient dit nummer jouw stem, toch?

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de knock-outfase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Outkast en Red Hot Chili Peppers. Weet jij al op wie je gaat stemmen?