Opwarmen voor Best Kept Secret & Rock Werchter: check de eerste festivalshow van Arcade Fire

Afgelopen weekend stond Arcade Fire op Primavera Sound in Barcelona. De Canadese band gaf er het eerste optreden uit de Infinite Content-tour. We namen alvast een kijkje en blikken vooruit op hun sets op Best Kept Secret en Rock Werchter!

1. Een opzienbarende setlist

Arcade Fire Setlist Primavera Sound 2017 2017, Infinite Content

Zowat alle hits komen wel voorbij tijdens de eerste festivalshow van Arcade Fire van dit jaar. Toch valt de setlist vooral op door de vele verrassende nummers die aan bod komen. Zo zijn ‘Neon Bible’ en ‘In The Backseat’ respectievelijk sinds 2008 en 2010 niet meer live gespeeld. Ook de keuze om met het relatief onbekende ‘Windsowsill’ van het album Neon Bible af te sluiten is gedurfd. Een opvallende afwezige is ‘Keep The Car Running’.

2. Suprise!

Woensdagavond werden fans verrast met een ‘secret show’ in een concertzaaltje in Barcelona. Maar Arcade Fire had nóg een surprise in petto. Hoewel het headline-optreden van Arcade Fire pas op zaterdag plaatsvond, kon de band echt niet langer wachten. Daarom besloot de band al op donderdag een optreden te geven op een 360-stage ergens in een uithoek van het terrein. Het optreden werd niet van tevoren aangekondigd waardoor slechts een klein deel van het festivalpubliek de show heeft kunnen zien.

3. Wakker worden!

Arcade Fire schudde de boel meteen wakker bij de start van het reguliere optreden op Primavera Sound. Wat is nou een beter nummer om mee te beginnen dan ‘Wake Up’? Dat dacht de band zelf ook. En of het publiek wakker was! Vanaf het begin gingen de massaal toegestroomde fans van Will Butler & co. helemaal uit hun dak.

4. Niet één nieuw nummer…

Op 28 juli is het zover. Dan brengt Arcade Fire eindelijk het nieuwe album Everything Now uit. De eerste single, de titeltrack van het album, is inmiddels uitgebracht. Uiteraard werd ‘Everything Now’ dan ook gespeeld op Primavera Sound. Hoewel het nummer pas net uit is, leek het alsof het nummer al jarenlang één van de publiekslievelingen is. Wat een feest!

5. …maar twee!

https://youtu.be/5_7Ujp8W8vk

Het blijft niet bij één première. Arcade Fire trakteert het publiek in Barcelona voor de zoveelste keer dit weekend, dit maal met de gloednieuwe track ‘Creature Comfort’. Ook dit nummer is afkomstig van het nieuwe album Everything Now. De track is nog niet uitgebracht en dus zijn dit de eerste opnames. Enjoy!

6. Afsluiten met je grootste hit

https://youtu.be/CaCjlTPcRfA

Een tijdje geleden vroegen we jullie naar jullie favoriete Arcade Fire-nummers. De nummer één op jullie droomsetlist was het heerlijke ‘Rebellion (Lies)’. Het is dan ook het perfecte nummer om de reguliere set mee af te sluiten voordat het toegift begint.

7. Helemaal ‘Ready To Start’ voor Best Kept Secret en Rock Werchter!

Arcade Fire haalt weer alles uit de kast om aankomend festivalseizoen het ene geweldige optreden na de andere neer te zetten. Na dit laatste filmpje sta je hopelijk in de startblokken voor het optreden van Arcade Fire op Best Kept Secret en Rock Werchter. Tot dan!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2017

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 16-18 juni 2017
Line-up
Radiohead
Arcade Fire
Run The Jewels
Tickets Niet meer beschikbaar.