Advertisement

14 keer super aparte band merchandise

Altijd leuk, band merchandise. Het is een tof aandenken én je steunt daarmee je favoriete artiest. Maar sommige artiesten gaan wel heel ver als het op haar producten aankomt. Van doodskisten tot een kleurboek; we hebben de raarste merchandise voor jullie op een rij gezet.

1. Rammstein dildo’s


Dat Rammstein redelijk seksistisch is, wisten we al. Maar een paar jaar geleden gingen de mannen toch nóg een stapje verder. De Duitsers brachten hun eigen ‘limited edition’ dildo’s uit. De penissen van alle bandleden in dildo-vorm. Zo is het net alsof je de liefde bedrijft met je favoriete Rammstein-lid. Om het helemaal af te maken, waren de handboeien en lotion inbegrepen.

2. The Flaming Lips foetus kerstversiering

Kerst, dé tijd van het jaar om flink uit te pakken en je hele huis te versieren. Vooral de kerstboom is vaak de eyecatcher. The Flaming Lips bedacht in 2009 wel een hele bijzondere kerstversiering; een foetus ornament. Om de verkoop op gang te brengen, brachten ze ook een reclamespot uit.

3.(M)asstodon bikini


De mannen van Mastodon houden van ass en dat mag de hele wereld weten. Voor de vrouwelijke fans brachten ze dan ook speciale merchandise uit, zoals deze unieke bikini, waar niet ‘Mastodon’ maar ‘Asstodon’ op te lezen valt.

4. KISS doodskist


Begraven worden in stijl? Het kan, want de mannen van KISS hebben wel iets heel bijzonders uitgebracht (naast naar mos ruikende parfum). Niks minder dan een heuse KISS-doodskist, vol beschilderingen van de band.

5. Rolling Stones telefoon


In de jaren ’80 was bijna de hele wereld verliefd op The Rolling Stones. Naast bandshirts en posters brachten de mannen ook een telefoon uit. Bellen in stijl met Mick Jagger’s grote lippen tegen je oor aan dus. Dat leverde vooral gillende fangirls op.

6. Tenacious D vod


Natuurlijk kan Tenacious D niet achterblijven. Voor de mannelijke fans brachten ze een speciaal vod uit. Op het eerste gezicht schattig: pastel kleurtjes, eenhoorns, vlinders. Maar de volle naam van deze vod is: ‘The Official Tenacious D Cum Rag (“Everything Else Is Just a Cum Rag”)’ Ja, echt. Het is de bedoeling dat mannen met deze vod hun zaakjes opruimen. Rock on, zullen we maar zeggen…

7. Deadmau5 katten koptelefoon


Tegenwoordig is het normaal om een crazy cat person te zijn, maar Deadmau5’s liefde voor katten gaat een stapje verder. Een paar jaar terug bracht hij een exclusieve lijn katten-koptelefoons uit. Voor maar liefst $1,000 kan je vierpotige boezemvriend meegenieten van de muziek van Deadmau5. Purrfect!

8. Katy Perry onderbroeken


Katy Perry kennen we inmiddels van de popliedjes en te gekke kostuums. Veel fans wachten daarom ook iedere keer weer met smacht op de nieuwe bijzondere merch, en dat kregen ze. Naast de normale Katy Perry-artikelen, konden fans ook dit unieke ondergoed kopen.

9. The Dead Milkmen Kleurboek


De Amerikaanse punkrockgroep The Dead Milkmen bracht ooit een eigen kleurboekje op de markt. Het boek bestond vooral uit hele aparte en vooral satirische kleurplaten. Voor de echte creatieve fans!

10. Justin Bieber’s piñata


Ja, het bestaat echt! Een Justin Bieber piñata. Je weet wel, van die dingen die je geblinddoekt moet slaan met een honkbalknuppel. Perfect voor alle Justin Bieber haters.

11. Slayer Kersttrui


SLAYERRRR! Zie je het al voor je? Iedereen in een mooi jurkje of strak blousje aan de eettafel voor het kerstdiner, behalve jij. Want jij hebt deze rockende Slayer-kersttrui gescoord. Zou de trui het tot het dessert halen?

12. Metallica Monopoly


Er bestaan behoorlijk veel varianten van Monopoly, maar deze hadden we nog niet voorbij zien komen. Een speciale Metallica-editie. Koop platen, praat met de duivel en speel met je favoriete Metallica-items.

13. Wavves’ Wiet-crusher


De Amerikaanse rockband hield wel van een blowtje, en ondanks dat wiet in de Verenigde Staten over het algemeen illegaal is, bracht de band een wiet-crusher op de markt.

14. U2 condooms

De Daft Punk-condooms kennen we allemaal wel, maar U2 did it before it was cool. De Ieren brachten het bovenstaande pakje condooms op de markt met daarop de aparte tekst ‘Achtung Baby’.

 

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra