25 juli 2008: Iedereen gratis toegang op vrijdag van de Zwarte Cross

Zwarte Cross 2017
Foto: Zwarte Cross website

In 2008 had de organisatie een prachtig idee. Allochtonen mochten op vertoon van een buitenlands paspoort op vrijdag 25 juli gratis naar binnen. Dit mooie gebaar schoot helaas in het verkeerde keelgat bij velen. De organisatie kwam met de best mogelijke oplossing: ze maakten de toegang gratis voor iedereen!

Binnenlands of buitenlands paspoort, iedereen mocht voor het spectaculaire bedrag van 0 euro het festivalterrein op. Van een festival als Zwarte Cross hadden we uiteraard niet anders verwacht. Bezoekers genoten die dag van onder meer Saxon, the Answer en the Legendary Shack Shakers. De oorspronkelijke insteek van de actie kwam alsnog tot zijn recht. De diversiteit in Lichtenvoorde was namelijk gigantisch tijdens deze 20editie van het festival.

Records op de Zwarte Cross

Mede dankzij de bijzondere actie, bereikte de Zwarte Cross in 2008 voor het eerst een bezoekersaantal van meer dan 100.000. Over het hele weekend verspreid bevonden zich zo’n 104.000 mensen op het festivalterrein. Andere hoogtepunten dat jaar vormden de komst van een heuse metal-weide en een nieuw wereldrecord op gebied van bungeejumping. Het ‘Go Fast’-stuntteam waagde zich in Lichtenvoorde aan een sprong van maar liefst 600 meter.

Vandaag In De Geschiedenis

In de rubriek ‘Vandaag In De Geschiedenis’ wordt teruggeblikt op bijzondere momenten uit de festivalgeschiedenis, maar ook uit de geschiedenis van vele artiesten. Meer bijzondere herinneringen lezen? Lees hier alle terugblikken.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2023

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 20-23 juli 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.