Stem nu voor jouw favoriete festival anthem! Green Day of Editors?

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee headline-waardige festivalacts tegen elkaar in de knock-out fase van de competitie: ‘’Basket Case’ van Green Day en ‘Munich’ van Editors. Naar wie gaat jouw stem?

Alle poule-wedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. In Poule H was ‘Basket Case’ van Green Day de overduidelijke winnaar en neemt het nu op tegen de #2 uit Poule G: ‘Munich’ van Editors. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Basket Case’ van Green Day

Al sinds 1987 is Green Day een begrip in de punkwereld. Ze mogen zich dan ook met recht de veteranen uit deze poule noemen. ‘Basket Case’ betreft de allereerste wereldhit en doorbraak van de band. Of het nou door een foute karaokeavond, een van je eerste gitaarlessen of liefde voor Green Day komt, dit nummer kun je gegarandeerd uit volle borst meezingen. Niet voor niets verkozen jullie het tot nummer één op de droomsetlist van Green Day. Is dit dan het ultieme festival anthem?

‘Munich’ van Editors

Het herkenbare deuntje betekent één ding: zin – in – die – festivalzomer! Het stond op het debuutalbum van Editors en kwam in 2005 uit als tweede single. De hitlijsten in Nederland en België hebben ze hiermee nooit gehaald, maar het festivalpubliek draagt het nummer een warm hart toe. “I’m so glad I found this” is de passende tekst bij dit nummer en mag volgens jullie niet ontbreken op de setlist van Editors. Stemmen dus!

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

 

festival anthem knock out week 6

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de knock-outfase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Editors en Green Day. Weet jij al op wie je gaat stemmen?