Stem nu voor jouw favoriete festival anthem! Rage Against The Machine of Queens Of The Stone Age?

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee headline-waardige festivalacts tegen elkaar in de knock-out fase van de competitie: ‘Killing In The Name’ van Rage Against The Machine en ‘No One Knows’ van Queens Of The Stone Age. Naar wie gaat jouw stem?

Alle poule-wedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. In Poule I was ‘Killing In The Name’ van Rage Against The Machine de overduidelijke winnaar en neemt het nu op tegen de #2 uit Poule J: ‘No One Knows’ van Queens Of The Stone Age. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Killing In The Name’ van Rage Against The Machine

‘Killing In The Name’ was de leadsingle van het debuutalbum en zette Rage Against The Machine onmiddellijk op de wereldwijde muziekkaart. Niet alleen de riffs van Tom Morello zijn legendarisch te noemen, maar ook de vlijmscherpe politieke teksten van Zack de la Rocha mogen er zijn. De band viel uiteen in 2000, maar deed tussen 2007 en 2011 een aantal reünieoptredens. Maar hoewel we de groep niet meer live kunnen aanschouwen, lijken herinneringen aan onder meer Pinkpop 1994 nog vers.

‘No One Knows’ van Queens Of The Stone Age

‘No One Knows’ is de derde track van Song For The Deaf en de enige nummer 1-notering ooit van de Amerikaanse band. Dit is vooral te danken aan het scheurende gitaarwerk van Josh Homme en Mark Lanegan, volgens Rolling Stone Magazine één van de beste 100 gitaarnummers ooit. Dit heeft ook zijn uitwerking op het publiek. Vanaf de eerste noot is het springen geblazen.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

festival anthem knock out week 7

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de knock-outfase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen System Of A Down en Pennywise. Weet jij al op wie je gaat stemmen?