Stemmen! Rammstein of De Staat?

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee totaal verschillende festivalacts tegen elkaar in de knock-out fase van de competitie: ‘’Du Hast’ van Rammstein en ‘Witch Doctor’ van De Staat. Naar wie gaat jouw stem?

Alle poule-wedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. In Poule E was ‘Du Hast’ van Rammstein de overduidelijke winnaar en neemt het nu op tegen de nummer twee uit Poule F: ‘Witch Doctor’ van De Staat. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Du Hast’ van Rammstein

Tanzmetal, dat is het genre waaronder de muziek van Rammstein valt. ‘Du Hast’ is een nummer wat volgens vele fans niet mag ontbreken op de setlist. Het nummer werd voor het eerst live opgevoerd in Amsterdam, op 9 april 1997 in de Melkweg. En dat beviel: door de jaren heen werd de performance van Rammstein, en met name van dat specifieke nummer, steeds heftiger. Naast vlammen passeerden ook dildo’s en pijl en boog de revue, terwijl de gitaren hard werden toegetakeld. Wie gaat hier op stemmen? DUUUUUUUUUUUU!

‘Witch Doctor´ van De Staat

Frontman Torre Florim springt van het podium het publiek in en begeeft zich naar het midden van de vloer.  Het publiek verzamelt zich in een cirkel om hem heen. En dan begint Torre vol overgave zijn betoog als medicijnman. Wanneer de band invalt met snoeiharde hardcore beats komt de videclip tot leven en verandert het ogenschijnlijk rustige publiek in een kolkende massa om de zanger heen en chant: “Witch Doctooooooooor!”. De Staat werd in 2016 nog door jullie uitgeroepen tot Beste Festivalact van 2016 en dat succes werd mede mogelijk gemaakt door dit nummer. Zal De Staat met jouw stem nu ook de prijs voor ‘Beste Festival Anthem’ ophalen?

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

festival anthem knock out week 6

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de knock-outfase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Editors en Green Day. Weet jij al op wie je gaat stemmen?