Stem nu op jouw favoriet! System Of A Down of Pennywise?

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee headline-waardige festivalacts tegen elkaar in de knock-out fase van de competitie: ‘Chop Suey!’ van System Of A Down en ‘Bro Hymn’ van Pennywise. Naar wie gaat jouw stem?


Alle poule-wedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. In Poule K was ‘Chop Suey!’ van System Of A Down de overduidelijke winnaar en neemt het nu op tegen de #2 uit Poule L: ‘Bro Hymn’ van Pennywise. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Chop Suey!’ van System Of A Down

Vijftien jaar geleden brak System Of A Down het terrein van Pinkpop vol-le-dig af. Na anderhalf decennia is het terrein eindelijk hersteld en mogen ze het nog eens over komen doen. Dat is wat ‘Chop Suey!’ met festivals doet: alles kapotmaken. Miljoenen euro’s schade, een sinkhole op de plek waar de mosh-pit plaatsvond en al je tanden eruit. Heb je er al zin in? Beleef nog meer voorpret met dit recept voor Chop Suey!

‘Bro Hymn’ van Pennywise

Op de mainstage van Pinkpop komen lijkt vanuit het publiek onmogelijk, maar toch kregen fans tijdens Pinkpop ’96 de kans. Pennywise zette de weide op z’n kop tijdens het spelen van de hit ‘Bro Hymn’. Ondanks dat deze song is geschreven ter gedachtenis van de overleden vrienden van bassist Jason Thrisk, wist deze single wereldwijd een succes te worden. Niet alleen op festivalweides is het nummer een succes. Wereldwijd wordt het als anthem gebruikt bij verschillende sportclubs, zoals bij het New York Islanders hockeyteam.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

festival anthem knock out week 8

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de knock-outfase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Underworld en Foo Fighters. Weet jij al op wie je gaat stemmen?