Stem nu op jouw favoriete festival anthem! Underworld of Foo Fighters?

beste festival anthem week elf

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee headline-waardige festivalacts tegen elkaar in de knock-out fase van de competitie: ‘Born Slippy Nuxx’ van Underworld en ‘Everlong’ van Foo Fighters. Naar wie gaat jouw stem?

Alle poule-wedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. In Poule J was ‘Everlong’ van Foo Fighters de overduidelijke winnaar en neemt het nu op tegen de #2 uit Poule I: ‘Born Slippy Nuxx’ van Underworld. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Born Slippy Nuxx’ van Underworld

https://youtu.be/WT8Ib7Hd7YI?t=1h19m20s

Al bijna dertig jaar weten de dance-goden van Underworld als geen ander hoe ze naar een climax moeten toewerken en dat doen ze op hun best aan het einde van de set. Je hoort de eerste beats van ‘Born Slippy Nuxx’ door de tent galmen en je zet voor de laatste keer een tandje bij. Je juicht, je springt en je shout: “Lager, lager, lager, lager!” Het nummer is uitgegroeid uit tot een van de grootste klassiekers uit de dancemuziek: Studio Brussel heeft het nummer in 2015 zelfs uitgeroepen tot beste danceplaat allertijden!

‘Everlong’ van Foo Fighters

Eén van de klassiekers uit het repertoire van Foo Fighters. Een oudje ook, want het nummer verscheen al op het tweede album in 1997. Dave Grohl schreef de plaat helemaal zelf. Zijn mislukte eerste huwelijk vormde de inspiratie voor de bekende gitaarriff. Grohl schreef de tekst echter pas nadat hij zijn hart verloor aan een nieuwe vrouw. Naast de albumversie van ‘Everlong’ is ook de akoestische versie erg geliefd onder de fans. Deze verscheen daarom in 2006 op de live-cd Skin And Bones van de band.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

festival anthem knock out week 8

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de knock-outfase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Tame Impala en Metallica. Weet jij al op wie je gaat stemmen?