Deze artiesten hebben al tourend de meeste kilometers afgelegd!

De grootste artiesten van de wereld leggen in hun carrière heel wat kilometers af naar ontzettend veel verschillende bestemmingen. De ene dag geven ze een show in het stadion van Los Angeles en de volgende dag zijn ze weer te zien op een poppodium in Amsterdam! Om een beter beeld te krijgen van dit drukke bestaan, deed TravelBird onderzoek naar het aantal kilometers dat artiesten hebben afgereisd tijdens hun muzikale loopbaan. In totaal werden 36 muzikanten onder de loep genomen, inclusief echte klassiekers, populaire dj’s en bekende popartiesten.

De echte oldtimers hebben – voor hun tijd – al heel wat kilometers op hun naam staan. Zo reisden The Smiths meer dan 100.000 km af, hebben The Beatles in hun gloriejaren maar liefst 150.000 km afgelegd en heeft Led Zeppelin zelfs bijna aan 500.000 km rondgetourd. Hedendaagse popmuzikanten als Justin Bieber, Kanye West en Beyoncé zijn al tussen de half miljoen en 700.000 kilometer onderweg geweest. Maar de echte globetrotters zijn de Duitse dj Paul van Dyk met 2,3 miljoen kilometers en de Nederlandse dj Tiësto, die meer dan 2,5 miljoen kilometers heeft gereisd.

Bob Dylan en Metallica hebben ook al heel wat kilometers achter zich gelaten, en reizen nog steeds zo’n 50.000 kilometer per jaar! De Amerikaanse heavy metal band reisde vanaf de tachtiger jaren zo’n 2,1 miljoen kilometers af. Dat betekent dat Metallica bijna 5,5 keer de afstand tussen de aarde en de maan heeft afgelegd. Muzieklegende Bob Dylan reisde vanaf 1959 2,2 miljoen kilometer en staat hiermee – achter de Europese dj’s – op #3 van de meest bereisde artiesten ter wereld. Omgerekend is dit 57 keer de wereld rond!

Wij lichten een aantal van onze favoriete artiesten uit:

#35: The Beatles


The Beatles staan op #35 in de lijst van in totaal 36 artiesten, maar zijn daarmee ongetwijfeld de meest bereisde groep van de jaren 60 en 70. De kilometerteller toont 154.288 km; omgerekend hebben zij dus bijna vier keer de wereld rondgereisd. De maan hebben ze hiermee helaas niet gehaald.

#33: The Weeknd


Hoewel deze ‘nieuwkomer’ pas sinds 2010 actief is, heeft The Weeknd al meer dan meer dan 250.000 km afgelegd voor zijn tours. Dit is iets meer dan 6 keer de wereld rond en zorgt voor een 33e plaats in de ranking.

#29: Led Zeppelin


De bandleden van Led Zeppelin staan op nummer 29 en hebben samen 494.740 km afgereisd. Dit staat gelijk aan ruim 12 keer de wereld rond en 1,3 keer naar de maan!

#19: Beyoncé


Met 760.321 km staat Beyoncé op nummer 19 in de lijst van meest bereisde muzikanten. Omgerekend is Queen B dus bijna 19 keer de wereld rond gegaan en heeft ze bijna een retourtje aarde – maan gemaakt.

#16: Rihanna


Rihanna heeft er in de afgelopen veertien jaar 850.390 km op zitten. Hiermee positioneert zij zich op de 16e plek. Dit aantal kilometers brengt haar 21 keer rond de wereld en 2,2 keer naar de maan.

#14: David Bowie


Niemand minder dan David Bowie staat op nummer 14. Hij heeft bijna 25 keer de wereld rondgereisd en is tijdens zijn tourjaren omgerekend 2,5 keer naar de maan gereisd. Het totale afgelegde kilometers van Bowie is 988.803 kilometer.

#7: The Rolling Stones


The Rolling Stones zijn samen bijna 1,7 miljoen kilometer onderweg geweest en staan hiermee op de 7e plaats. Dit betekent dat zij omgerekend 42 keer rond de aarde en bijna 4,5 keer naar de maan hebben gevlogen.

#5: Aerosmith


Op nummer 5 van meest bereisde muzikanten ter wereld staan de leden van Aerosmith, met bijna 1,8 miljoen kilometers op hun teller. Dit staat gelijk aan 44 keer rond de wereld en 4,6 keer de afstand van de aarde naar de maan!

#4: Metallica


Met 2,1 miljoen kilometers, staat Metallica op nummer 4 in de lijst. In totaal hebben zij zo’n 52,5 keer de wereld rond gevlogen en hebben ze 5,5 de afstand naar de maan gereisd.

#3: Bob Dylan


Als laatste op onze lijst staat Bob Dylan die de titel ‘3e meest bereisde muzikant ter wereld’ in zijn zak kan stoppen. Sinds 1959 heeft deze muziekheld 2,2 miljoen kilometers afgereisd, wat zich vertaald naar bijna 56 keer rond de wereld en bijna 3 retourtjes aarde – maan.

TravelBird’s top-10

Uit het onderzoek kwamen deze artiesten als top-10 meest bereisde muzikanten uit de bus. Benieuwd naar de rest van de lijst? Check dan hier de hele lijst van de meest bereisde muzikanten.

De 36 artiesten opgenomen in deze ranking werden via een poll geselecteerd uit 100 invloedrijke artiesten. Staat jouw favoriete artiest er niet tussen en ben je geïnteresseerd in de reisafstand van een andere artiest? Neem dan contact op met [email protected].