Advertisement

Zanger Linkin Park pleegt zelfmoord op 41-jarige leeftijd

Chester Bennington, frontman van Linkin Park, heeft op 41-jarige leeftijd zelfmoord gepleegd. Zo melden diverse Amerikaanse media, waaronder TMZ.

De zanger zou gevonden zijn in zijn woning in een buitenwijk van Los Angeles. Bennington kampte al langere tijd met een zware depressie.

Rock Werchter

Slechts drie weken terug stond Bennington nog met Linkin Park op de planken op Rock Werchter. Op dinsdag 20 juni stond de band in de Ziggo Dome. Linkin Park had nog verschillende festivals op de planning staan deze zomer in Amerika en Canada.

Chester Bennington

Chester Charles Bennington werd vooral bekend als frontman van rockband Linkin Park, die in 1996 werd opgericht. Bennington kwam in 1998 bij de band. In 2000 brak Linkin Park door met het album Hybrid Theory. Door de jaren heen werden een hoop belangrijke prijzen in de wacht gesleept, waaronder diverse Grammy’s en MTV Awards. Songs als ‘In The End’ en ‘Numb’ staan te boek als ware festivalklassiekers. De band was op tour naar aanleiding van hun nieuwe album, One More Light, dat in mei van dit jaar uitkwam. Bennington laat een vrouw en zes kinderen achter.