Stem nu voor jouw favoriete festival anthem! Franz Ferdinand of Blur?

beste festival anthem week dertien

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee Britse grootheden tegen elkaar in de knock-out fase van de competitie: ‘Take Me Out’ van Franz Ferdinand en ‘Song 2’ van Blur. Welke van deze twee knallers kies jij?


Alle poule-wedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. ‘Take Me Out’ van Franz Ferdinand ging er in Poule M met de hoofdprijs vandoor en neemt het nu op tegen de #2 uit Poule N: ‘Song 2’ van Blur. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Take Me Out’ van Franz Ferdinand

Je krijgt exact 64 seconden om je mentaal en fysiek voor te bereiden op wat er komen gaat. Zo gauw zanger/gitarist Alex Kapranos de alom bekende riff dropt, is er geen houden meer aan. Iedereen om je heen dendert mee op het uiterst dansbare ritme en schreeuwt het uit van enthousiasme: “I say don’t you know, you say you don’t know…!” ‘Take Me Out’ is ongetwijfeld een van de meest iconische hits uit de zeroes, maar is het ook jouw favoriete festival anthem?

‘Song 2’ van Blur

“WHOO-HOOO!”. Hier is Blur en daar gaat je festivalweide. Wanneer het intro ‘Song 2′ door de speakers ruist, dondert hel op aarde en gaat het publiek he-le-maal uit z’n dak. In eerste instantie had het nummer nooit het daglicht gezien. Zo vond de band de song te kort om daadwerkelijk uit te brengen. Het platenlabel hield het echter niet droog bij het horen van de hit. Heb jij hier nou ook last van? Stem ‘Song 2’ de overwinning tegemoet!

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de knock-outfase? Check dan hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen The White Stripes en Elbow. Weet jij al op wie je gaat stemmen?