Arctic Monkeys is nu écht begonnen aan opnames zesde album

Foto: Eric Pamies

Na veel speculatie lijkt het erop dat de nieuwe plaat van Arctic Monkeys nu echt in de maak is, zo weet Studio Brussel te melden. De band zit deze maand op een geheime locatie in een studio voor de opnames.

Bassist Nick O’Malley reed eerder deze maand rondjes op het Silverstone circuit voor motorblad ‘For The Ride‘. Hij wist te melden dat hij nog in september in de studio werd verwacht voor de opnames van het zesde Arctic Monkeys album. Waar drummer Matt Helders eerder dit jaar nog sprak van een mogelijke releasedatum aan het eind van het jaar, geeft O’Mulley aan dat het nog wat langer gaat duren. Tegenover het motorblad verklapte de bassist dat het album wel echt volgend jaar moet uitkomen: “anders hebben we problemen”. Begint het geduld van de fans langzaam op te raken?

Arctic Monkeys

arctic monkeys

De Britse indierockband rondom frontman Alex Turner zag voor het eerst het licht in 2002 en heeft sindsdien een grote reputatie opgebouwd. De heren hebben tot nu toe vijf albums geproduceerd en daar komt over een tijdje dus een zesde bij. Dat mag onderhand ook wel: het meest recente album AM dateert alweer uit 2013. Met dat album stond Arctic Monkeys op onder andere Pinkpop en Rock Werchter.

Na een uitgebreide tour richtten de bandleden zich vervolgens op enkele zijprojecten. Zo bracht Alex Turner samen met Miles Kane een nieuwe plaat van The Last Shadow Puppets uit en voegde drummer Matt Helders zich tijdelijk bij Iggy Pop voor het Post Pop Depression album.

Nu de heren sinds eind vorig jaar de koppen weer bij elkaar hebben gestoken en een nieuwe plaat op komst is, nomineren ze zichzelf ook direct voor enkele mooie headlinershows op de (Europese) festivals in 2018. Of er sprake is van wishful thinking of dat we de Arctic Monkeys volgende zomer echt mogen begroeten op de festivalweides zal waarschijnlijk de komende maanden blijken. Dan worden namelijk de eerste namen voor het nieuwe festivalseizoen verwacht.