Stem nu op jouw favoriete festival anthem! Pearl Jam of Arctic Monkeys?

festival anthem knock out week 18

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee meeslepende acts tegen elkaar in de tweede 1/8 finale van de competitie: ‘Alive’ van Pearl Jam en ‘I Bet You Look Good On The Dancefloor’ van Arctic Monkeys. Naar wie gaat jouw stem?

De derde fase van de competitie is vorige week gestart en Linkin Park is de allereerste die tot de kwartfinales is doorgedrongen. Vandaag zal een andere act die daarbij voegen. Ben je nog niet zeker van je keuze deze week? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Alive’ van Pearl Jam

‘Alive’ is misschien wel het bekendste nummer van Pearl Jam. In 1991 verscheen het op het debuutalbum Ten en sindsdien is het een echte publieksfavoriet. Gitarist Mike McCready schreef de melodie van het nummer nog voor de band überhaupt bestond. Deze werd vervolgens als demo verspreid in de hoop een zanger te vinden. De demo kwam terecht bij Eddie Vedder, die destijds werkzaam was als beveiliger. Hij wist direct wat hij zou gaan zingen. De tekst beschrijft hoe hij ontdekte dat zijn vader niet zijn echte vader was, en dat zijn biologische vader overleden bleek. Gedeelde smart is halve smart en daarom schreeuwen wij dit nummer nu massaal mee!

‘I Bet You Look Good On The Dancefloor’ van Arctic Monkeys

‘Don’t believe the hype’, zei Alex Turner nog verlegen in een televisie-uitzending, vlak voordat ie ‘I Bet You Look Good On The Dancefloor’ inzette. Inmiddels zijn we elf jaar, vijf albums en vele fans verder. Deze eerste single van de band wordt gezien als een van de beste indiesongs. Een klassieker op elke camping en feestje. Gooi die handjes in de lucht voor Arctic Monkeys. En daarna op de stemknop drukken natuurlijk!

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

beste festival anthem knock out fase week 17

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de achtste-finales? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Muse en Red Hot Chili Peppers. Weet jij al op wie je gaat stemmen?