De gemeente Dronten wil gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om verkeersproblemen te voorkomen tijdens grote evenementen als Lowlands en Defqon. Jaarlijks staat het verkeer op de Spijkweg muurvast en dat moet volgens de burgemeester anders.

Het oplossen van het probleem rondom de verkeerschaos is geen makkelijke klus. ‘Al verdriedubbel je de Spijkweg, dan blijft het nòg een probleem’, geeft burgemeester Aat de Jonge aan in de Drontenaar. Om het probleem op te lossen slaan de gemeenten Dronten en Elburg de handen ineen. Nog voor de zomer van 2018 willen ze met heldere aanbevelingen komen voor de verkeersproblemen.

De jaarlijkse chaos is niet alleen vervelend voor de festivalgangers, maar ook voor de omwonenden. Daarnaast wil de gemeente ook de veiligheid van de festivalbezoekers garanderen. Op dit moment zijn er voldoende routes bij calamiteiten, maar er wordt onderzocht of deze blijven voldoen in de toekomst.

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks
Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

In 2018 vindt Lowlands plaats van 17 t/m 19 augustus. Voor de 26e editie van het festival zijn nog geen namen bekend. Afgelopen jaar waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners, maar er was natuurlijk veel meer te beleven. Van theater tot ballet en het maken van je eigen sokpop. Op Lowlands kan en mag alles. Ben je benieuwd wie je komend jaar kan zien in de Free State of LLow? Wij houden je natuurlijk op de hoogte! Ook kan je mee denken over de line-up van 2018 op ons forum.

DELEN
Mathilda
Nieuwsredacteur | Liefhebber van concerten en festivals | Verzamelaar van vinyl | Staat vooraan bij onder andere Pearl Jam, Muse, Foo Fighters en Editors