Luisteren: het nieuwe album van The National!

The National
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Down The Rabbit Hole 2016)

The National bracht afgelopen vrijdag haar zevende studioalbum uit. Het album draagt de naam Sleep Well Beast en is de langverwachte opvolger van Trouble Will Find Me, dat uitkwam in 2013.

Afgelopen zomer stonden ze nog op een aantal festivals waaronder Glastonbury, de Amerikaanse indie-rockband The National. Met hun energieke uitstraling en afwisselende setlist krijgen ze het publiek altijd weer mee. Komende festivalzomer mogen we waarschijnlijk weer genieten van de meeslepende muziek van de vijf heren, een wereldtournee ter ere van het nieuwe album Sleep Well Beast staat namelijk op de planning.

Dit nieuwe album bestaat in totaal uit 12 nummers, samen goed voor een vol uur luisterplezier. Vier van de nummers die je op het album vindt werden eerder al gereleased, beginnende met “The System Only Dreams in Total Darkness”. Deze track werd in mei uitgebracht en werd toen gepresenteerd als de lead single van het nieuwe album, dat rond diezelfde tijd werd aangekondigd.

Nieuwsgierig geworden? Beluister het album dan snel.

The National

The National
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het vijfkoppige The National werd al in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio. De band brak echter pas door in 2007, met dank aan het succesvolle album Boxer. De band bracht onlangs haar zevende studioalbum uit, onder de naam Sleep Well Beast. Het album is de opvolger van Trouble Will Find Me, dat in 2013 uitkwam. Een wereldwijde tour omwille van het nieuwe album staat momenteel op de planning.