Festivalconcert van deze week: Arctic Monkeys op Glastonbury 2013

arctic monkeys

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Arctic Monkeys op Glastonbury 2013.

Zou Arctic Monkeys dan volgend jaar eindelijk weer de festivals langsgaan? Wij hopen van wel! Dat de heren bezig zij met een nieuw album is alvast zeker. Ook is het alweer even geleden dat we van hun aanwezigheid mochten genieten. In 2014 schitterden ze op verschillende festivals, waaronder Pinkpop en Rock Werchter. Twee jaar liet Alex Turner zijn zang- en danskunsten nog met The Last Shadow Puppets zien. Betekent dit dat het in 2018 weer tijd is voor de band uit Sheffield? Let’s hope so! Maar tot die tijd hebben we gelukkig het festivalconcert van Glastonbury nog, net voordat AM uit kwam.

Arctic Monkeys

Arctic Monkeys

De Britse indierockband rondom frontman Alex Turner zag voor het eerst het licht in 2002 en heeft sindsdien een grote reputatie opgebouwd. De heren hebben tot nu toe vijf albums geproduceerd en daar komt over een tijdje dus een zesde bij. Dat mag onderhand ook wel: het meest recente album AM dateert alweer uit 2013. Met dat album stond Arctic Monkeys op onder andere Pinkpop en Rock Werchter.

Na een uitgebreide tour richtten de bandleden zich vervolgens op enkele zijprojecten. Zo bracht Alex Turner samen met Miles Kane een nieuwe plaat van The Last Shadow Puppets uit en voegde drummer Matt Helders zich tijdelijk bij Iggy Pop voor het Post Pop Depression album.

Nu de heren sinds eind vorig jaar de koppen weer bij elkaar hebben gestoken en een nieuwe plaat op komst is, nomineren ze zichzelf ook direct voor enkele mooie headlinershows op de (Europese) festivals in 2018. Of er sprake is van wishful thinking of dat we de Artic Monkeys volgende zomer echt mogen begroeten op de festivalweides zal waarschijnlijk de komende maanden blijken. Dan worden namelijk de eerste namen voor het nieuwe festivalseizoen verwacht.

Meer festivalconcerten

Behoefte aan nog meer (festival)concerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks YouTube kanaal.