Sam Smith tijdens festivalseizoen 2018 niet in Europa

sam smith
sam smith

Velen hoopten om Sam Smith deze zomer te zien op de Europese festivals, maar helaas moeten we hen toch teleurstellen. Uit de bekendgemaakte showdata blijkt dat de zanger rond die tijd in Amerika verblijft.

Na een lange tijd staat Sam Smith weer op het podium en in de studio. 31 augustus maakte de zanger bekend dat er snel weer nieuws van hem zou volgen en bedankte zijn fans voor het geduld. In september verscheen vervolgens zijn nieuwe single ‘Too Good At Goodbyes’. De release van zijn nieuwe album The Thrill Of It All staat voor november op de planning.

Sam’s nieuwe muziek was een reden om te denken dat de Britse zanger mogelijk aan een mooie festivaltour zou beginnen. Jammer genoeg valt uit de concertdata op te maken dat de zanger de hele zomer in Amerika zal optreden. De kans op een Europees festivaloptreden wordt daarmee bijzonder klein.

Sam Smith

Sam Smith is een 25-jarige Britse zanger die in 2012 voor het eerst was te horen op de single ‘Latch’ van Disclosure. In 2014 brak hij op eigen benen door met zijn debuutplaat In The Lonely Hour, waarna er een grote festivaltour op de planning stond. Door hevige stemproblemen was de zanger echter genoodzaakt zijn optredens op onder meer Rock Werchter en Pinkpop 2015 te cancellen. Een operatie volgde, waarna Smith lange tijd nodig had om te herstellen. Met zijn nieuwe album The Thrill Of It All op komst lijkt de zanger gelukkig weer op zijn weg terug.