The Chemical Brothers en meer naar Boardmasters Festival 2018

Chemical Brothers
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De eerste namen voor Boardmasters Festival 2018 zijn bekend. Onder meer The Chemical Brothers en Declan McKenna zijn aangekondigd voor het Engelse muziek- en surffestival. 

Maar de organisatie laat het niet zitten bij de bovengenoemde namen. Bij een bezoek aan Boardmasters Festival 2018 mag je ook optredens van onder andere Annie Mac, Fat Freddy’s Drop en The Amazons verwachten. Benieuwd naar alle bevestigingen? Bekijk dan onderstaande poster.

Voor The Chemical Brothers betekent deze aankondiging de eerste festivalbevestiging voor 2018. Mogen we de heren nog op meer Europese festival verwachten? Wij hopen van wel, want een optreden van The Chemical Brothers betekent altijd dansen geblazen. In 2016 zorgden de heren nog voor kolkende festivalmenigtes op onder meer Sziget, NOS Alive en Pukkelpop.

The Chemical Brothers

Benicàssim Festival 2016
Foto: FIB Benicassim Festival

Al sinds 1991 zijn The Chemical Brothers een begrip in de dancescene en een vaste waarde op de festivalpodia. De groep kende zijn grootste succes rond de millenniumwisseling, toen festivalanthems als ‘Galvanize’ en ‘Hey Boy Hey Girl’ hoog in de hitlijsten stonden. Tegenwoordig weten de Brothers zich elke tour weer te overtreffen en zich opnieuw uit te vinden. Hoewel er de afgelopen jaren weinig nieuw materiaal is uitgebracht en de setlist vaak ongewijzigd is gebleven, is een optreden van The Chemical Brothers nooit saai. Er wordt namelijk flink geïnvesteerd in het visuele spektakel en er ontstaan vaak spontaan verrassende remixen en mash-ups. Daardoor ervaar je de gehele live-show als één lange, dansbare climax.

Boardmasters Festival 2018

Boardmasters Festival 2018 vindt plaats van 8 tot en met 12 augustus aan de Engelse zuidwestkust nabij Newquay. Het festival combineert muziek met sportactiviteiten als surfen, skaten en BMX, ideaal dus voor actieve muziekfanaten. Met de aankondiging van The Chemical Brothers is de eerste headliner bekend. Weekendtickets zijn al verkrijgbaar vanaf een kleine € 175,-. De prijzen van de dagtickets beginnen bij een dikke € 65,-. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.