Ex-bandlid The Cure hint naar mogelijke Europese tour in 2018

The Cure viert volgend jaar zijn 40-jarig bestaan. Reden voor een feestje? Volgens ex-bandlid Lol Tolhurst is dat niet onmogelijk: hij hint naar een mogelijke Europese tour in 2018.

Wanneer een fan zich via Twitter afvraagt of er nog een ’40th Anniversary concert’ te verwachten valt, reageert ex-drummer Lol Tolhurst met ‘many wild ideas are happening in 2018…’. Mogen we Europese (festival)optredens van The Cure verwachten in 2018?

Als medeoprichter van de band was Lol Tolhurst lang tijd nauw betrokken bij The Cure. In 1988 wordt hij echter door drugs- en alcoholproblemen uit de band gezet. In 2011 maakt Tolhurst tijdelijk zijn comeback bij de band. Beschikt Tolhurst over inside information van de band en gaat de heren daadwerkelijk volgend jaar touren? De tijd zal het leren. Wij zijn in ieder geval al aan het duimen.

The Cure

The Cure Group Shoot 2010

De band rondom de excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengen ze de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in love’ en ‘Close to me’ zullen volgen. In 2018 bestaat de band dus alweer 40 jaar. Reden voor een feestje? Wij hopen het! Het laatste festivaloptreden van The Cure stamt namelijk uit 2012. De Britse band sloot toen onder meer Rock Werchter en Pinkpop af.

Wil jij mee discussiëren over de laatste geruchten? Ga dan snel naar ons forum!