Festivalconcert van deze week: Nick Cave & The Bad Seeds op Glastonbury 2013

Nick Cave & The Bad Seeds

De bevestigingen vliegen ons om de oren en Nick Cave & The Bad Seeds is daar een veel gehoorde naam van. Maar voordat we vooruit kijken is het hoog tijd om eens terug te gaan in de tijd. Om precies te zijn naar 29 juni 2013. Op die dag gaf de band een verpletterend concert op Glastonbury.

Een van de meest legendarische optredens van deze grootse band was de set op Glastonbury. Na een kwartier springt hij al het publiek in om tussen de mensenmassa zijn ‘From Her To Eternity’ te zingen. Hij sluit z’n optreden op de Pyramid Stage af met het steengoede ‘Red Right Hand’. De band werd als eerste naam van Rock Werchter 2018 bekend gemaakt. Voordat het zover is en jij kunt springen op de festivalshows van 2018, kun je in de tussentijd genieten van het festivalconcert van het optreden van Nick Cave & The Bad Seeds op Glastonbury 2013:

Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave

In 1983 richt de Australische zanger en pianist Nick Cave samen met Mick Harvey en Blixa Bargeld de band Nick Cave & The Bad Seeds op. Door de jaren heen wijzigt de bezetting van de band geregeld, waarbij Nick Cave steeds als stabiele factor overblijft. Inmiddels heeft de band 16 studioalbums uitgebracht. Het meest recente album Skeleton Tree uit 2016 werd lovend ontvangen door fans en critici en zal ongetwijfeld deze zomer ook deels te horen zijn op de festivals waar de band speelt.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.