Kraantje Pappie en meer naar Eurosonic Noorderslag

Veertien keer nieuw voor Eurosonic Noorderslag! Onder andere Kraantje Pappie, Colin Benders en meer zullen in januari op het festival in Groningen te zien zijn.

Sinds de bekendmakingen van vorige maand, is dit is de volledige lijst met de nieuwste bevestigde namen:

 • Altin Gün
 • Charlie & The Lesbians
 • Colin Benders
 • Day Fly
 • DOOL
 • Jacin Trill
 • Josylvio
 • Kraantje Pappie
 • Maan
 • Rosemary & Garlic
 • Sjamsoedin
 • The Mauskovic Dance Band
 • Traudes
 • Wende

Kraantje Pappie

Alex van der Zouwen, beter bekend als Kraantje Pappie is een Nederlandse rapper. Met maar liefst 6 albums en meerdere EP’s op zak is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse hip hop-scene. Ook heeft hij heel veel hits gehad, waaronder ‘Waar Is Kraan?’, ‘De Feesttent’ en het meer recente ‘Pompen’. Kraantje Pappie heeft sinds afgelopen jaar veel festivals aangedaan en staat dus in januari weer op de planken in zijn hometown.

Eurosonic Noorderslag 2018

Eurosonic Noorderslag live

Eurosonic Noorderslag 2018 vindt plaats van 17 tot en met 20 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Zo hebben Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier hun eerste stappen gezet. Voor veel artiesten is het een belangrijke stap geweest richting hun internationale doorbraak. Verspreid over verschillende locaties in de stad van het noorden, laten artiesten hun beste werk horen. Ook staan er grote artiesten op het podium aan de Grote Markt, waar in de avond het dak eraf wordt geblazen. Daarnaast wordt op het festival ieder jaar de Popprijs uitgereikt voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar won DJ Martin Garrix deze prijs.

Tickets voor het muzikale talentenbal gaan eind dit jaar in de verkoop. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van Eurosonic Noorderslag.

Over de auteur ✍️

Amber Hoogendoorn

24 jaar. Afgestudeerd van de opleiding Media, Informatie & Communicatie. Sinds 2016 onderdeel van Festileaks. Fan van Kendrick Lamar, A$AP Rocky, Mac Miller, Kanye West, De Staat, Muse en Anderson .Paak. Vinylverzamelaar. Ieder jaar te vinden op Lowlands en WOO HAH!.

Meer van Amber