Volbeat, Prophets of Rage, The Offspring en anderen naar Provinssi 2018

Volbeat
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het Finse Provinssi maakt vandaag de eerste elf namen bekend. Onder andere Volbeat, Prophets of Rage, The Offspring en French Montana spelen een week voor Rock Werchter in Finland.

Naast deze vier namen maakt het festival ook de komst van Asking Alexandria en Arch Enemy bekend. Check de volledige rits bevestigingen hieronder:

Volbeat

De eerste festivalshow van Volbeat staat! De Deense rockers zijn uitgegroeid tot een band van headlineformaat. In 2016 stond Volbeat bovenaan de affiches  van Graspop, FortaRock en Rock am Ring en wist de band de status van headliner helemaal waar te maken. Eerder dit jaar gaf de groep een overdonderend optreden op het Eindhovense Strijp-S om hun status nogmaals te onderstrepen. Volbeat bracht zes studioalbums uit en is bekend door hits zoals ‘Lola Montez’, ‘Still Counting’ en ‘Heaven Nor Hell’. Zien we de groep ook terug in Nederland en/of België?

Provinssi 2018

Provinssi is een van de grotere festivals in Finland en vindt plaats in Seinäjoki. Het festival vindt plaats van 28 tot en met 30 juni. Dat is één week na Graspop en één week voor Rock Werchter. Het is waarschijnlijk dat het Finse festival namen deelt met deze Belgische festivals. Vorig jaar speelden onder andere Ellie Goulding, The Killers, Die Antwoord en The Hives op Provinssi. Early bird tickets zijn tot en met 31 december te koop voor € 129,-. Meer informatie is te vinden op de website.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam