Foo Fighters wint BBC Music’s Live Performance Of The Year-award

Photo credit: Brantley Gutierrez

Foo Fighters heeft de Live Performance Of The Year-award van BBC gewonnen. Deze kregen zij voor hun optreden op Glastonbury dit jaar.

Op 24 juni 2017 was het zover: toen haalden Foo Fighters eindelijk hun gemiste optreden van Glastonbury uit 2015 in. En wat een show was het! Voor het optreden op het legendarische festival hebben zij nu de Live Performance Of The Year-award gewonnen. Andere genomineerden waren onder andere Depeche Mode en U2.

Foo Fighters stond eerder dit jaar ook op Rock Werchter. Volgend jaar komen ze opnieuw terug naar Europa voor onder andere optredens in het Sportpaleis en Pinkpop. Met deze award in de prijzenkast belooft dat alvast veel goeds voor het optreden in Limburg en Antwerpen.

Foo Fighters

Foto: Brantley Gutierrez

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit vijf leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteen vallen van Nirvana na de dood van Kurt Cobain. Hun nieuwe album Concrete and Gold kwam afgelopen september uit, en met dit album werd het startschot voor de tour gelost. Net als dit jaar zijn Dave Grohl en co. in 2018 op festivals te vinden. De Foos werden onder meer al Rock am Ring en Pinkpop aangekondigd!