Foo Fighters naar Pinkpop 2018

Eindelijk is het zo ver: Foo Fighters komt naar Pinkpop! Drie jaar na het gecancelde optreden van 2015 komt de band rond Dave Grohl het goedmaken. Op 24 februari begint de kaartverkoop.

Foo Fighters reist af naar Nederland voor Pinkpop 2018, aldus Jan Smeets na een telefoontje van 3FM-dj Domien Verschuuren. De band en Pinkpop bleek de afgelopen jaren geen gelukkige combinatie. Enkele dagen voor het optreden in 2015 brak Dave Grohl zijn been. In de jaren die daarop volgden kwamen de geruchten meerdere malen voorbij, maar Foo Fighters was niet in Limburg te bewonderen. Afgelopen jaar zorgde enkel een foutje rondom de datum van het Limburgse festival ervoor dat de show van Dave Grohl en co. geen doorgang vond.

De band maakte naast Pinkpop nog 3 andere datums bekend. Op 5 juni staat de band in Gothenburg, 11 juni zijn ze te zien in Antwerpen en op 13 juni doen ze Bern aan. Eerder werd er al een Engelse tournee aangekondigd.

Een volledig overzicht van de geruchten voor de headline-spots van 2018 vind je hier.

Foo Fighters

Met negen studioalbums, tientallen hits en wel honderden shows heeft Foo Fighters eigenlijk geen introductie meer nodig. De band van voormalig Nirvana-drummer Dave Grohl is al jarenlang een van de grootste namen onder de rockbands. Afgelopen festivalseizoen waren ze te zien op onder andere Rock Werchter en Glastonbury. Kort na het festivalseizoen bracht Foo Fighters ook een nieuw album uit. Op Concrete and Gold vinden we onder meer ‘Run’ en ‘The Sky is the Neighbourhoud’.

Pinkpop 2018

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Over Pinkpop 2018 is nog niet veel bekend. Gelukkig kun je wel alvast de nieuwe data noteren. Het festival wordt gehouden van 15 tot en met 17 juni en de kaartverkoop begint op 24 februari. Pinkpop 2017 vond afgelopen jaar plaats op 3, 4 en 5 juni. De headline-spots werden ingevuld door Justin Bieber, Green Day en Kings of Leon. Daarnaast waren ook onder meer Martin Garrix, Live en Imagine Dragons in Landgraaf te vinden.

Kun jij niet wachten tot het moment dat er meer nieuws over de komende editie komt? Op ons forum kun je al speculeren over de verdere line-up.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen