Advertisement

TRNSMT 2018 bevestigt The Killers, Franz Ferdinand en meer

Franz Ferdinand

Weer een bevestiging voor The Killers! Ze zijn komende zomer te bewonderen op het Schotse festival TRNSMT. Ook Franz Ferdinand wordt aangekondigd

Bij alleen The Killers en Franz Ferdinand blijft het niet! Ook Chvrches zijn te zien op de affiches van het festival. Voor Chvrches is dit de allereerste aankondiging voor komende festivalzomer. Hopelijk volgen er nog veel meer! Eerder werden voor het Schotse festival al The Script, James Bay en Jessie J bekend gemaakt.

Franz Ferdinand

Franz Ferdinand Band

Franz Ferdinand is nog maar net klaar met touren, maar ze lijken niet stil te zitten. Deze zomer werd al gesproken over nieuw werk, maar dat zou dan zonder gitarist Nick McCarthy zijn. Hij verliet (tijdelijk?) de band om meer tijd met zijn gezin te kunnen doorbrengen. Als de band met een nieuw album komt, wordt dat hun vijfde langspeler. De eerste dateert al van 2004. Hun vorige album, Right Thoughts, Right Words, Right Action, kwam uit in 2013. Inmiddels staat de band al op een aantal festival affiches! Komende zomer zijn ze onder meer te zien op Hurricane en Southside festival.

TRNSMT Festival 2018

Foto: Ryan Johnston

In 2017 vond de eerste editie van TRNSMT Festival plaats in het Glasgow Green-park. Het festival kwam als vervanger van het T in the Park festival, dat al sinds 1994 bestond. Met acts als Radiohead, Kasabian en Biffy Clyro was het een enorm succes, aangezien er zo’n 120.000 bezoekers op af kwamen. Het festival wordt in 2018 verder uitgebreid door de toevoeging van een tweede weekend. Het Schotse festival wordt komend jaar gehouden van 29 juni t/m 1 juli en op 6 en 8 juli. Voor meer informatie ga je naar de website van het festival.

TRNSMT Logo

TRNSMT 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Glasgow, Verenigd Koninkrijk
Datum 12-14 juli 2024
Tickets Kopen