The Biggest Weekend 2018 presenteert Ed Sheeran, Taylor Swift en meer

Foto: Ben Watts

BBC’s The Biggest Weekend heeft de eerste namen bekendgemaakt. Onder andere Ed Sheeran, Taylor Swift en Snow Patrol geven een optreden op het festival.

Het festival heeft met Ed Sheeran en Taylor Swift twee grote namen uit de popmuziek gestrikt. Ed Sheeran zal de zaterdag headlinen en Taylor Swift de zondag. Naast deze twee grote namen heeft het festival meer artiesten aangekondigd, zoals Beck, Manic Street Preachers en Snow Patrol. De volledige lijst met nieuwe namen check je hieronder:

foto van BBC Radio 1.

Het festival wordt door de BBC gepresenteerd als de vervanger van het befaamde Glastonbury, wat niet plaatsvindt in 2018. Het terrein en personeel van Glastonbury krijgen een jaartje rust in 2018, waarna het festival in 2019 weer terugkeert. Om deze reden heeft de BBC besloten The Biggest Weekend nog grootser aan te pakken dan voorgaande jaren. Zo staan er al grote namen op het affiche, en vindt het festival plaats in maar liefst vier verschillende landen.

Ed Sheeran

Ed Sheeran is misschien wel de grootste popster van het moment. In 2011 brak de zanger door met hit ‘The A Team’. Sindsdien is hij een graag geziene gast op de festivals. Zo stond hij onder andere in 2014 op de main stage van Pinkpop. In 2016 had Sheeran het echter gehad met touren, en het werd een jaar stil rondom zijn persoon. Toch kwam hij in 2017 sterker dan ooit terug met zijn nieuwste album Divide. Sinds die release is hij niet van de radio te slaan en tourt hij veel. Zo staat hij in juni vier dagen achter elkaar in Wembly en doet hij 28 Juni de Amsterdam Arena aan.

The Biggest Weekend 2018

The Biggest Weekend 2018 wordt gepresenteerd door BBC Radio. Het festival vindt plaats van 25 t/m 28 mei. The Biggest Weekend verschilt ieder jaar van locatie en daar doet de organisatie dit jaar nog een schepje bovenop: het festival vindt plaats in maar liefst vier verschillende landen. In ieder land van het Verenigd Koninkrijk is een loactie: Belfast, Perth, Swansea en Coventry. Een ticket voor een dag voor één locatie kost € 20,-. Voor meer informatie over het festival kun je de website raadplegen.