Portugese muziekblog: “Thom Yorke naar NOS Primavera Porto 2018”

1354
Foto: Christian Hedel/Lollapalooza Berlin 2016

Als we de Portugese bron Ouvido Alternativo mogen geloven staat Thom Yorke  aanstaande zomer waarschijnlijk op NOS Primavera Porto 2018. Het zou gaan om een vrij exclusief solo-optreden van de Radiohead frontman.

Mocht dit gerucht waren blijken, dan heeft de organisatie een zeer grote vis binnen gehengeld. Solo-optredens van Thom Yorke zijn immers vrij zeldzaam. Naast Yorke zou volgens Ouvido Alternativo ook Nick Cave & The Bad Seeds afreizen naar Porto.

In hoeverre we de Portugese bron kunnen vertrouwen? Het zou niet de eerste keer zijn dat Ouvido Alternativo de juiste namen voor NOS Primavera Sound voorspelde. In 2016 had de website het bijvoorbeeld bij het rechte eind met de aankondigingen van PJ Harvey en Steven Wilson. Laten we hopen dat de geruchten ook dit jaar blijken te kloppen.

Thom Yorke

Foto: Eric Pamies

Voor het grote publiek is Thom Yorke voornamelijk bekend als de frontman van de Britse rockband Radiohead. Maar Yorke staat ook solo zijn mannetje. De zanger bracht in 2006 zijn eerste solo-album The Eraser uit, waarna in 2014 de meest recente plaat Tomorrow’s Modern Boxes verscheen. Eind vorig jaar speelde Thom Yorke nog enkele shows in de Verenigde Staten. Gaan er in 2018 meer solo-optredens volgen?

NOS Primavera Porto 2018

De Portugese editie van Primavera Sound vindt plaats van 7 tot en met 9 juni 2018 in Porto. Het affiche voor de huidige editie laat nog even op zich wachten. Vorig jaar stonden onder meer Bon Iver, Justice en Run The Jewels op de poster.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Tickets voor 2018 zijn inmiddels al wel te koop. Voor € 105,- ben je verzekerd van drie dagen festivalplezier. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.