Ronnie Flex, Fedde Le Grand en MY BABY ambassadeurs van de vrijheid 2018

Ronnie Flex
Ronnie Flex, @Kamiel Scholten Fotografie

Ronnie Flex, Fedde Le Grand en MY BABY zijn aangekondigd als ambassadeurs van de vrijheid in 2018. Deze drie zullen op bevrijdingsfestivals door het hele land te zien zijn. 

Dat deze artiesten dit jaar ambassadeur van de vrijheid zijn, is bekendgemaakt op de website van de bevrijdingsfestivals. In totaal vinden er op 5 mei veertien bevrijdingsfestivals plaats. Op welk festival iedere artiest te vinden is, wordt nog bekendgemaakt door de festivals zelf.

Sinds 1991 treden er ambassadeurs van de vrijheid op op bevrijdingsdag. Deze ambassadeurs komen in verschillende steden optreden, om een muzikale boodschap over te brengen. In voorgaande jaren waren artiesten als De Staat, De Jeugd Van Tegenwoordig, Nielson en Caro Emerald al Ambassadeur van de vrijheid. Dit jaar is het dus de beurt aan Ronnie Flex & Deuxperience band, MY BABY en Fedde Le Grand.

Ronnie Flex

Ronnie Flex, in het dagelijks leven Ronell Langston Plasschaert, begon zijn carrière aan de popacademie. Hij was voor het eerst te horen op het album van Gers Pardoel: hier maakte hij de beats van het nummer ‘Zweef’. In 2011 maakte Ronnie Flex deel uit van van hiphop-collectief Nouveau Riche. Hij tekende vervolgens bij platenlabel Top Notch een contract, waar hij in 2014 zijn debuutalbum De nacht is nog jong, net als wij voor altijd uitbracht. In 2015 kwam echter zijn definitieve doorbraak bij het grote publiek. Hij werkte mee aan het album New Wave, waarop hit ‘Drank & Drugs’ stond. Sindsdien is Ronnie Flex één van de grootste namen binnen de Nederlandse hiphop. Dit bevestigde hij afgelopen jaar nog meer met zijn nieuwe album Rémi, en hits als ‘Energie’ en ‘Come Again’. Komend voorjaar is de rapper te zien op Pinkpop én is hij dus ambassadeur van de vrijheid.