Advertisement

Derde dag Lollapalooza Argentina 2018 afgelast

Foto: Danny Clinch

Slecht nieuws voor de bezoekers van de Argentijnse editie van Lollapalooza 2018. De derde festivaldag wordt geannuleerd. Optredens van onder meer Pearl Jam, LCD Soundsystem en The National gaan niet door.

Reden voor het cancelen is het slechte weer dat verwacht wordt. De weerberichten geven zware storm aan met onweer en zware windstoten. Volgens het festival en de autoriteiten is het daardoor niet meer veilig voor bezoekers en artiesten. Door het aflasten gaan optredens van Pearl Jam, The National en LCD Soundsystem niet door. Ook Volbeat, David Byrne en Kygo zien hun shows gecanceld worden.

Op social media wordt niet enkel teleurgesteld, maar ook boos gereageerd. De vooruitzichten zijn al een week slecht en maatregelen worden nu pas genomen.

Lollapalooza Argentinië 2018

Foto: Omelete.uol.com.br

Het festival is een jaarlijks Amerikaans muziekfestival voor alternatieve rock- punk- en hiphop-bands. Van 1991 en tot 1997 vond het festival plaats op verschillende locaties in Noord-Amerika. Daarna viel het festival stil en pas in 2005 wist Lollapalooza zich met haar editie in Chicago te herpakken. Tegenwoordig wordt het festival in zes landen georganiseerd: de Verenigde Staten, Argentinië, Brazillië, Chili, Duitsland en Frankrijk.

Ook voor deze editie stikt Lollapalooza Argentinië weer grote namen. De afgelopen dagen waren onder andere Red Hot Chili Peppers en The Killers op het festival te zien. Optredens van acts als Pearl Jam gaan door het afgelasten niet door.